Kırekin'den, kız yurdunun mühürlenmesine tepki…

Van Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından mühürlenen Nene Hatun Kız Öğrenci Yurdu ile ilgili yaptığı açıklamada, bu mühürlemenin iyi niyetle bağdaşmadığını söyledi. Kırekin, 'Bu yurtta e

VAN 26.08.2015 12:34:08 0
Kırekin
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van'ın İpekyolu İlçesi'ne bağlı Seyit Fehim Arvasi Mahallesi'nde Namık Kemal İlköğretim Okulu yanında bulunan Nene Hatun Kız Öğrenci Yurdu, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından mühürlendi.
Zabıta ekiplerinin, yurt arsasının kendilerine ait olması ve ruhsat problemi yüzünden söz konusu yurdu mühürlediği iddia ediliyor.
Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ise belediye ile görüştüklerini, onlara kendilerine ait bir arsa tahsis ederek uzlaşmaları gerektiğini söylemelerine rağmen yurdun mühürlendiğini belirterek, bunun iyi niyetle bağdaşmadığını ifade etti.
"YURDUN MÜHÜRLENMESİ İYİ NİYETLE BAĞDAŞMIYOR"
Söz konusu yurdun 6 yıldır kullanıldığını ve kırsal kesimlerden gelen 100 kız öğrencinin burada barındığını anlatan Kırekin, "Yaklaşık 6 yıldır Kız Meslek Lisesi'ne tahsis ettiğimiz Nene Hatun Kız Öğrenci Yurdu, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından mühürlendi.
Gerekçe olarak da yerinin belediyeye ait olduğu ve ruhsatsız olması gösterildi. Belediye bize yazı yazarak buranın boşaltılmasını istedi. Biz bu çocukların eğitim öğretimden yoksun bırakılmaması gerektiğini belirttik. Daha sonra kurumumuzda emlak ve inşaattan sorumlu arkadaşları Belediye yetkililerine göndererek, onlarla uzlaşmak istedik. O arsaya eş değer bir arsa vermeyi taahhüt ettik. Ya da söz konusu arsayı bakanlık aracılığıyla kamulaştırılması teklifinde bulunduk. Sözlü olarak olumlu baktıklarını arkadaşlarımız bize duyurdu. Ama 18.08.2015 tarihli ve 403 sayılı bir yazı ile söz konusu Nene Hatun Kız Öğrenci Yurdu'nun mühürlendiği yazısı geldi. Bu, iyi niyetle bağdaşmayan bir harekettir" dedi.
Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bir kamu hizmeti gördüğünü anlatan Kırekin, "Bu mühürleme olayı bizleri çok üzmüştür. Hepimiz kamu hizmeti görüyoruz. Buradaki öğrencilerin eğitim hakkı gasp edilmiştir. Kamu kurumları bu tür durumlarda işbirliği içinde çalışmalı. Eğitim hizmetleri kamu hizmetiymiş gibi değil, sadece belediye hizmetleri kamu hizmetiymiş gibi bir algı oluşturulmadı doğru değildir. O yurt binası Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yapılmıştı. Orayı nasıl boşaltalım. Binayı yıkacak değiliz. Bizler kurumlar olarak işbirliği içinde olursak bu halk hizmet görür. Bu tür durumlarda halkımızın da tepki göstermesi gerekir. Sadece ideolojik düşünceler doğrultusunda bir araya gelinmemeli. Böylesi durumlarda da halkın bir araya gelmesi ve sesini yükseltmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Bölge: Bişar Ulutaş