Kar Tünelleri tamamlandı

Van'a 110 kilometre uzaklıkta bulunan ve her yıl yaklaşık 6 ay yolu kapalı olan Bahçesaray ilçesi için Karabet Geçidi'ne yapılan kar tünelleri tamamlanırken, sürücüler ise yer yer tünellerden geçişler yapmaya başladılar.

VAN 27.10.2016 18:30:44 0
Kar Tünelleri tamamlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bölge: Serkan Aslan

     Kışın yoğun kar nedeniyle yaklaşık 6 ay yolu kapalı olan Bahçesaray ilçesi karayoluna kar tünelleri inşa edildi. Karabet Geçidi'ne inşa edilerek tamamlanan ve 3 bin metrelik kar tünelleri ile geçişlerde yapılmaya başlandı. Kar tünellerinin tamamlanmasıyla birlikte çığ ve metrelerce kardan dolayı yolu kapanan Bahçesaray ilçesi de artık 365 gün açık olacak. Her yıl 6 ay yolu kapalı olan Bahçesaray ilçesinin Karabet Geçidi'nin tamamlanmasına sevinen sürücüler ise tünelden geçmenin keyfini yaşıyor.


     "Türkiye'de İlk 
      Konu ile ilgili Karayolları 11. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, kar tünellerinde tüm yapım çalışmalarının bitme    noktasında olduğu belirtildi. 3 bin 10 rakımda bulunan tünellerin gerek zaman, gerek trafik akışı gerekse de güvenli yolculuk açısında önemli katkılar sunacağının belirtildiği açıklamada yetkililer, "Karabet Geçidi kış aylarında yoğun kar ve tipi almaktadır ve bundan dolayı da günlerce ulaşıma geçit vermemektedir. Yoğun kar yağışının olduğu ve yoğun trafiğin sağlandığı bu geçitte geçit verilebilirliğinin sağlanmasa için Türkiye'de bir ilk olarak tünelin kolon ve kirişleri fabrikada üretildi. Bu kolun ve kirişler, buraya getirilerek yerine takılan ilk kar tüneli bitme aşamasına gelmiştir. Bağlantı yolları ile birlikte 2 bin 300 metre uzunluğundaki bu kar tünelimizde bu kış daha konforlu, daha güvenli, zamandan tasarruf ve sürekli trafik akışı sağlanmış olacaktır. Genişliği 9 metre yüksekliği ortalama 5  buçuk metre olan bu kar tünelimizin açılması ile birlikte tüm yolcularımız rahat bir nefes almış olacaklar. Bu tünellerimize yaklaşık 58 milyon TL bir harcama yapılmıştır. Yol ve tünelin üst yapısı bütüm sıcak karışım kaplamalı olarak tamamlanmıştır. Tüm çalışmalarımız bitme aşamasına ulaşmıştır. Halkımıza hayırlı olmasını temenni ederiz. Aynı bölgede ikinci bir kar tünelin yapılması konusunda da bir takım çalışmalar içerisindeyiz. Kar tünellerinin 2 kilometre ilerisinde çığ bölgesi dediğimiz ve sürekli çığ durumlarının yaşandığı bölge ile de ilgili araştırma ve incelemelerimiz sürüyor. Fizibilite çalışmalarımız devam etmektedir" denildi.