Kadınlar için seminer düzenlendi

"Bilinçli Ebeveyn ve Sağlıklı Toplum" adı altında hazırlanan proje kapsamında düzenlenen toplantıda, kadınlara “Kişilik Gelişimi”, “Madde Bağımlılığı” ve “Toplumda Kadının Rolü” konularında seminer verildi.

VAN 12.06.2021 10:58:35 0
Kadınlar için seminer düzenlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Deva Partisi Van İl Başkanlığında, pandemi kurallarına uyularak düzenlenen seminere çok sayıda kadın katıldı.  
Seminerin sunumlarını Deva Partisi Van İl Kadın Çalışma Başkanı Afet Kuşman Özkaçmaz ile Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı sosyolog Osman Turğut, gerçekleştirdi. 

PROJENİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ
Madde bağımlılığı konusunda programa katılan kadınlara sunum yapan Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı sosyolog Osman Turğut, projenin önemine dikkat çekti.
Bağımlılıkla mücadelede siyasi partilere de önemli görevler düştüğünü söyleyen Turğut, seminerin ilerleyen bölümünde kadınlara; çocuklarda alkol, sigara ve diğer madde bağımlılıkları ile önlemeye yönelik bilgilendirme yaptı. Turğut, ebeveynlerin, çocuklarının arkadaşlarından ve neler yaptıklarından haberdar olması, aile içi kuralların açık olması ve herkesin uyması, ebeveynlerin çocuklarının yaşamlarına ilgili olmaları gerektiğini söyledi. 

KİŞİLİK GELİŞİMİ KONUSU
Kişilik gelişimi konusunda da Deva Partisi Van İl Kadın Çalışma Başkanı Afet Kuşman Özkaçmaz, kadınlara bilgiler aktardı.
Karşılıklı görüş alışverişi şeklinde gerçekleşen ve sorulan sorularla olgunluk kazanan seminerde Özkaçmaz, geçmiş yaşantısındaki olumsuzlukların insan üzerinde sonradan nasıl etkili olduğuna dikkat çekti.   
Yaşlılık döneminde insan fiziğinde ortaya çıkan değişikliklerin sindirilmesi ve kabul edilmesi gerektiğini söyleyen Özkaçmaz, kadınlar arası dayanışmanın, iletişimin ve sosyal etkinliklerin önemine vurgu yaptı. 

PROJE HAKKINDA
Projeyle ilgili bilgi veren, aynı zamanda proje koordinatörü olan Deva Partisi Van İl Kadın Çalışma Başkanı Afet Kuşman Özkaçmaz, şunları aktardı:
“Bu projeyle amacımız kadınların, ebeveynlerin gelişimine yönelik katkı sağlamak... Annelik konusunu önemsiyorum, ben de 4 çocuk annesiyim. Annelerin her konuda eğitilmesi ve bilgilendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Seminerlerimiz ikinci üçüncü hafta da farklı konularda devam edecek. Baktık ki dezavantajlı kadınlar var, mesela bunlar psikolojik anlamda mı destek istiyor, psikiyatr hocamız var, onu, o kadınlarla buluşturup bire bir hizmet sunmasını sağlayacağız. Ya da aile arasında yaşayan kadınlar varsa bunları da aile terapistleri ile buluşturuyorum. Bu haftaki seminerimizden iyi geri dönüşler aldık. Eğer bu çalışmalarımız tutarsa diğer illerde de Deva Partisi olarak uygulamaya geçeceğiz.”
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi