'Tarihte iz bırakan kadınlar' sergisi

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı faaliyet gerçekleştiren İpekyolu Gençlik Merkezi Güzel Sanatlar Kulübü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle kadına verilen değeri ortaya koymak ve farkındalık yaratmak adına “Tariht

KADIN 9.03.2021 10:45:31 0
'Tarihte iz bırakan kadınlar' sergisi
Tarih: 01.01.0001 00:00

İpekyolu Gençlik Merkezi Müdürü Sunullah Ercek, yaptığı açıklamada: "Toplumun yarısını kadınlar, diğer yarısını ise onların çocukları oluşturuyor. İpekyolu Gençlik Merkezi olarak insanı merkeze alan, cinsiyet temelli değil şahsiyet temelli bir anlayışı prensip olarak benimsemekteyiz. İnsan ilişkilerimizde adaleti, merhameti, ahlakı, sevgiyi, saygıyı, birlikte yaşama iradesini öne çıkarmaya gayret ediyoruz. Ücretsiz olarak verdiğimiz eğitimlerle, rehberlik çalışmalarıyla gençlerin geleceklerini kurmalarına imkân sağlıyoruz. Toplumu kadın-erkek birlikte inşa edeceğimize inanıyoruz" İfadelerini kullandı.

Sergiyi ziyaret eden Gençlik Hizmetleri Müdürü Mehmet Arif Taşdemir ise; “İpekyolu Gençlik Merkezi’mizde temel eğitim gören gençlerimizi ilgi, beceri ve yetenekleri doğrultusunda kategorize edip yetenek havuzuna aktarıyoruz. Yetenek havuzuna aktardığımız gençlere orta ve ileri düzey eğitimler veriyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle İpekyolu Gençlik Merkezi Güzel Sanatlar Kulübümüz tarafından kadınlar gününe gençlerimizin verdiği değeri ortaya koymak ve farkındalık yaratmak adına Tarihte İz Bırakan Kadınlar temalı resim sergisinde gençlerimizin ortaya koymuş oldukları özveri takdire şayandır. Bu serginin gerçekleşmesinde emeği geçen gençlik liderlerine, resim eğitmenlerimize ve emek veren tüm gençler ile faaliyetimizin hazırlanması ve icrasında her türlü desteği sunan il müdürümüz Nevzat İnanç'a teşekkür ediyoruz.” dedi. 

Vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle karşılanan resim sergisi 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde VAN AVM'nin üçüncü katında tüm gün ziyaretçilerini ağırladı. Aynı zamanda İpekyolu Gençlik Merkezinde çalışan kadın lider, personel ve eğitmenlerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ise müzik eşliğinde sürpriz pasta kesilerek ve karanfil dağıtılarak kutlandı. Programa katılan kadınların sevinçleri görülmeye değerdi.