Tarih: 29.08.2014 23:11

İran'dan korsan tüp sistemi ile LPG'den dolum

Facebook Twitter Linked-in

 
          



Elvaç yolu üzerinde korsan Tüp Sistemi ile LPG'den Dolum Fiyat farkı sebebiyle ekonomik durumunun da etkisi olan korsan Lpg araçlar için ucuz ve ekonomik olduğu için satılan oto gazın, ev tüpleri için olarak doldurulması ve kullanılmasının önüne geçilemiyor.



Motorin ve Benzinin en ucuz olduğu ülkelerden biri olan İran'dan Korsan Tüp Sistemi ile LPG'den dolum İran Vatnadaşın parasının değeri düşünce geçim derdi zora girmiş durumda vatandaş, çareyi aracına gaz tankı taktırmakta bulurken, LPG'li sistemler, lüks arabalara bile yayılmaya başladı. 
Bu konuda ilginç ve tehlikeli bir gelişme daha yaşanıyor. Ülkemizde 70 liraya kadar çıkan 12 kilogramlık mutfak tüpü, İran da 4.5 Lira daha ucuza geldiği için otogazla dolduruluyor. 
Yasağa ve tehlikesine rağmen uygulama giderek İran'da yayılıyor. Mutfak tüpüne oto gaz doldurulabilmesi için yardımcı bir parça kullanılıyor. Tüpün başına detantör yerleştiriliyor, ona bağlanan hortumun diğer ucuna ise arabalara takılan dolum ağzı monte ediliyor. Daha önce bu yöntemle yapılan dolum basına yansımıştı. Haberden sonra denetimler artınca, LPG istasyonları dolum yapmaktan vazgeçti. Ev ve işyerlerinde tüp gaz yerine oto gaz kullanmayı tercih edenler, daha önce kullandıkları sistemin aynısını arabaya monte ederek farklı bir yol buldular. 
  Bölge: Zafer Tayfur


Bilgi aldığımız İran Nufüsuna kayıtlı Mostafe Hekiki, "Ülkemizde mazot ve benzin neredeyse bedava fakat İran üzerindeki Ambargodan dolay paramızın değeri düşmüş durumda biz taksiciler neredyse geçimimizi yapamıyoruz. LPG istasyonlarında bu bölge de yok, fakat bu sistemle hem ucuz hem ekonomik 4 adet mutfak tüpü aracıma doldurduğum zaman bana 2 gün gidiyor. 12 kilogramlık mutfak tüpünün 4 tanesi 48 litre ediyor. Türk parasıyla 18 lira ediyor. Bu da bize fazla geliyor. Ne yapalım, benzin ve mazottan daha ucuza geldiği için kullanıyoruz. Tehlikeli bir doldurma işidir. Ama bizler sabahın erken saatlerini tercih ediyoruz. İnşallah en yakın zamanda bu ambargo İran üzerinden kalkar, bizler de bu tehlikeli işi yapmayız" dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —