İpekyolu’ndaki muhtarlar seminerlerle bilgilendiriliyor

İpekyolu Belediyesi, İçişleri Bakanlığı’nın (İller İdaresi Genel Müdürlüğü) yazısına istinaden ilçeye bağlı mahalle muhtarlarına yönelik hizmet içi eğitim semineri düzenledi.

VAN 27.04.2022 18:30:59 0
İpekyolu’ndaki muhtarlar seminerlerle bilgilendiriliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

İpekyolu Belediyesi Konferans Salonu’nda 10.00-17.00 saatleri arasında düzenlenen eğitim iki gün, iki gurup şeklinde gerçekleşti.

İpekyolu Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Şerif Bilgin tarafından verilen eğitim seminerinde ilçe muhtarlarına; il ve ilçe yönetimi, muhtarlık müessesesi ve organları, muhtarların görev, yetki ve sorumlulukları, muhtar bilgi sisteminin (MUHBİS)  tanıtılması, mekansal adres kayıt sistemi (MAKS) eğitimi, muhtarlarca şüpheli adres bildirimi ve metruk yapı bildirim modülü konu başlıkları ele alındı.

Sinevizyon gösterileri ile desteklenen eğitim seminerinde; muhtarların kamu hizmetlerini etkin, verimli ve sürdürülebilir bir şekilde sunabilmeleri, sorunları en kısa sürede yetkili makamlara ileterek koordinasyon içerisinde olabilmeleri ve muhtarlık müessesi ile görev, yetki ve sorumluluklarını daha kapsamlı bir şekilde kavrayabilmeleri hedeflenmektedir