İHH Başkanı Bülent Yıldırım'dan Flaş İddia

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, 17 Aralık'la beraber bir tır operasyonu bir de İHH bürosunu basma operasyonu yapıldığını belirterek, baskına katılan polislerden birinin yaptığı şok itirafı anlattı.

VAN 16.02.2014 11:10:28 0
İHH Başkanı Bülent Yıldırım
Tarih: 01.01.0001 00:00
Bülent Yıldırım "Baskın yapan polislerden birinin itirafı var, bize 'El Kaide' diye söylediler, 'Gittik İHH'yı görünce buraya baskın yapmak istemedik. Fakat 3-4 gün içinde hükümet gidecek burada bu baskını yaparsanız görevinizde yükselir eğer yapmazsanız başka bir yere gidersiniz diye tehdit edildik' diyor" dedi.

Yıldırım, kentte faaliyet gösteren yaklaşık 70 sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katılımıyla Kervanhan Tesisleri'nde yapılan istişare toplantısında, 17 Aralık operasyonunun ardından MİT'e ait bir tırın, İHH'ya aitmiş gibi gösterildiğini ayrıca "El Kaide örgütü" diye İHH'ya baskın yapıldığını söyledi.



Konuşmasında, Kilis'teki İHH Şubesi'ne yönelik operasyonda görev alan polislerden birinin itirafına yer veren Yıldırım, şunları söyledi:

"Baskın yapan polislerden birinin itirafı var, bize 'El Kaide' diye söylediler, 'Gittik İHH'yı görünce buraya baskın yapmak istemedik. Fakat 3-4 gün içinde hükümet gidecek burada bu baskını yaparsanız görevinizde yükselir eğer yapmazsanız başka bir yere gidersiniz diye tehdit edildik' diyor. Şimdi bu tehditlerle yapılan baskınla karşı karşıyayız. Sonuçta bütün dünyaya İHH'nın Kilis'teki şubesinin resmi gösterdiler. Doğrusu bizi mutlu eden bir sonuçla karşılaştık. Halk bize sahip çıktı. Dış dünya bize sahip çıktı. Yardımlarımız o günden beri artarak devam ediyor. Geçen yılın bu ayına göre yardımlarda yüzde 60'lık artış görüyoruz."


Baskının ardından hayırseverlerin Suriye'ye yönelik yardımları artırdığını, dış dünyadaki yardım kuruluşlarından İHH ile çalışmak isteyenlerin sayısının arttığına işaret etti.

Kilis'teki İHH'ya Yönelik Operasyonu Van Emniyet Müdürlüğünden giden ekipler ve Kilis Polisi ortaklaşa yapmıştı.