“HANGİ LİSTENİN SEÇİLECEĞİNİN TOPLUM NEZDİNDE HİÇBİR KIYMETİ OLMAYACAKTIR”

Biner: TSO seçimlerinde kimseye destek vermeyeceğiz

VAN 24.11.2022 11:50:00 0
“HANGİ LİSTENİN SEÇİLECEĞİNİN TOPLUM NEZDİNDE HİÇBİR KIYMETİ OLMAYACAKTIR”
Tarih: 24.11.2022 11:53

 

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) 'Sarı Liste' Başkan Adayı Faruk Biner, tekrarlanacak birinci grup seçimleri öncesi konuştu. Biner, “Gelinen aşamada hangi listenin seçileceğinin toplum nezdinde hiçbir kıymeti olmayacaktır. Sonuç ne olursa olsun seçimin üzerindeki şaibeyi kaldırmayacaktır” dedi.

Van'da aylarca gündemi meşgul eden, 19 meslek grubunun bulunduğu Van TSO seçimleri 22 Ekim tarihinde yapılmıştı. Seçim akşamı ilan edilen sonuçlara göre Beyaz Liste 10, Mavi Liste ise 9 grup kazanırken sarı, kırmızı, yeşil liste ise hiçbir grup kazanamamıştı.

Seçimlerde şaibe olduğu ve sahte yetki belgesi ile oy kullanıldığı iddiası üzerine Beyaz, Sarı ve Mavi liste tarafından İpekyolu İlçe Seçim ve İl Seçim Kuruluna itirazlar yapılmış, mevcut oda başkanın seçim akabinde yaptığı basın toplantısında, seçim sürecinde 500'ü aşkın sahte yetki belgesinin kullanıldığını belirtmesine rağmen yapılan itirazlar sonucunda sadece mavi listenin talebi kabul görmüş ve 1. Grup (Tarım ve Hayvancılık) iptal edilmişti.

Böylelikle mahkeme tarafından Mavi ve Beyaz Listenin 9'ar grup kazanarak seçimi tamamladığı belirtilmişti. Oysa Beyaz, Sarı ve Kırmızı liste başkan adayları açıklama yaparak 19 Grupta seçimin tekrarlanması yönünde talepleri olduğunu dile getirmiş, yapılan bütün itirazların ardından İpekyolu 2. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından iptal edilen 1. Grup seçiminin 17 Aralık 2022 tarihinde yapılması yönünde karar çıkmıştı.

“ŞEHRİMİZE VE TACİRİMİZE YAKIŞIR BİR DURUM ORTAYA ÇIKMAMIŞTIR”

Sarı Liste Başkan Adayı Faruk Biner yenilenecek 1. Grup seçimi öncesi, açıklamalarda bulundu. Başkan Adayı Biner, seçim sürecinin başından itibaren şeffaf bir süreç yürüttüklerini belirterek, “22 Ekim 2022 tarihinde yapılan VAN TSO oda orga seçimlerinde 'Sarı Liste' olarak hazırlandık. Bu süreçte ilkeli, dürüst, şeffaf ve adil bir anlayışla çalışmalarımızı sürdürdük. Seçim sürecinde, kazanmamız durumunda kentimizin gerçekleri ile yüzleşerek yapabileceklerimiz üzerinden mesajlar vererek kentimizin birleştirici bir gücü konumunda yer almak hep dile getirdik. Kent yararına yapılması gereken tüm planlamalarda yer alabilecek ve yapabilecek öngörüye sahip bir yönetim anlayışını şiar edindik. Bizler açışından tamamıyla şeffaf ve demokratik bir süreç ilerlerken rakiplerimizin seçim öncesi ve seçim esnasında yaptıkları şehrimize ve tacirimize yakışır bir durum ortaya çıkmamıştır. Nitekim seçim günü ve sonrasında yaşananlar kamuoyu tarafından bilinmektedir” dedi.  

“HANGİ LİSTENİN SEÇİLECEĞİNİN TOPLUM NEZDİNDE HİÇBİR KIYMETİ OLMAYACAKTIR”

Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın itibarının zedelendiğini ifade eden Biner, "Seçimin şaibeli bir şekilde yapıldığı, sahte yetki belgeleri ile oy kullandığı, seçim öncesinde ise meslek grup yerleri ile oynandığı kamuoyu tarafından bilinmektedir.  Kentimizin en büyük sivil toplum örgütü olan Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın bu denli itibar zedelenmesi yaşadığı bir seçim dönemi olmamıştır. Sonuç olarak yapılan seçim sonucunda 19 grubun tamamında şaibe olmasına rağmen seçim kurulu kararıyla sadece 1. meslek grubunun iptaline ve seçimin tekrar yapılmasına karar verilmiştir. Gelinen aşamada hangi listenin seçileceğinin toplum nezdinde hiçbir kıymeti olmayacaktır. Sonuç ne olursa olsun seçimin üzerindeki şaibeyi kaldırmayacaktır. Bu nedenle 17 Aralık tarihinde yapılması kararlaştırılan Van Ticaret ve Sanayi Odası 1. Meslek Grubu seçimine müdahil olmayıp hiçbir listeye destek vermeyeceğimizi de kamuoyu ile paylaşmak isteriz”  ifadelerini kullandı.