Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’dan DEM Parti’ye Sert Mesaj: “Çifte Standarttan Vazgeçin”

Hak-İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) Genel Başkanı Mahmut Arslan, Van’da bazı belediyeler tarafından işten çıkarılan işçilere destek ziyaretinde bulunarak, DEM Parti’ye yönelik sert açıklamalarda bulundu.

VAN 21.06.2025 11:39:00 0
Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’dan DEM Parti’ye Sert Mesaj: “Çifte Standarttan Vazgeçin”
Tarih: 21.06.2025 11:45 Güncelleme: 21.06.2025 11:45

Hak-İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) Genel Başkanı Mahmut Arslan, Van’da bazı belediyeler tarafından işten çıkarılan işçilere destek ziyaretinde bulunarak, DEM Parti’ye yönelik sert açıklamalarda bulundu. Arslan, “Bu çifte standarttan ve ikiyüzlü yaklaşımlardan vazgeçin.

Hak-İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) Genel Başkanı Mahmut Arslan, Van’da bazı belediyeler tarafından işten çıkarılan işçilere destek ziyaretinde bulunarak, DEM Parti’ye yönelik sert açıklamalarda bulundu. Arslan, “Bu çifte standarttan ve ikiyüzlü yaklaşımlardan vazgeçin. Hak-İş olarak dün olduğu gibi bugün de bu topraklarda barışın, kardeşliğin ve birlikteliğin savunucusu olduk” dedi.

Van’ın İpekyolu Belediyesi önünde, işten çıkarılan çok sayıda işçinin başlattığı eylem 413 gündür devam ediyor. Hak-İş Genel Başkanı Arslan, İpekyolu Belediyesi önünde kurulan direniş çadırını ziyaret ederek, işçilerle görüştü ve destek mesajı verdi. Arslan, burada toplanan kalabalığa hitap ederek, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden sonra ülke genelinde yaşanan işten çıkarmalar, sürgünler, baskılar ve sendikal istifa baskılarına karşı büyük bir direniş başlattıklarını ifade etti.

“431 gündür büyük bir kararlılıkla sürdürdüğünüz bu onurlu mücadele, yalnızca Van’a ya da bölgeye değil; tüm Türkiye’ye ve başta Avrupa Birliği olmak üzere dünyaya duyuruldu. Bu direnişiniz dünya kamuoyu tarafından bilindi, takdir edildi ve desteklendi. Yaşadığınız zorlukları yüreğimizde hissediyor, biliyor ve sizler için elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret ediyoruz. Burada yaptığımız her etkinliğin, yürüttüğümüz her çalışmanın amacı sizlerin haklarını savunmaktır” diyen Arslan, hukuki mücadelenin sürdüğünü ve bugüne kadar açılan işe iade davalarının olumlu sonuçlandığını vurguladı.

“İşe İade Edilenler Dönene Kadar Mücadelemiz Sürecek”

Mahmut Arslan, kazandıkları davaların uygulanması için başta Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olmak üzere tüm ilgili belediyelere çağrıda bulunarak, “Mahkeme kararıyla işe iade edilen arkadaşlarımız işlerine dönene kadar mücadelemiz sürecektir” dedi.

“Çözüm Zamanı Yaklaştı”

Bölgeye gelmeden önce İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile görüştüğünü belirten Arslan, Bakan Yerlikaya’nın kendisine “Sorunun çözümü konusunda sorumluluğunun farkında olduğunu ve artık çözüm zamanının yaklaştığını” ifade ettiğini söyledi. Arslan, ayrıca Van Valisi ve Belediye Başkan Vekili ile de görüşeceklerini, bu temasların amacının işçilerin bir an önce görevlerine dönmesini sağlamak olduğunu dile getirdi.

A W480712 05

“İkiyüzlülüğü Buradan Kınıyoruz”

Konuşmasında, 'Terörsüz Türkiye' projesinin önemine de değinen Arslan, sürecin başarıya ulaşmasını samimiyetle istediklerini söyledi. Ancak bazı DEM Partili belediyelerin, sendika üyelerine yönelik baskılarını artırdığını iddia eden Arslan, şöyle devam etti:

“Bu kapsamda, 413 gündür çeşitli etkinliklerle mücadele verdiğimiz belediyeler önünde, DEM Parti’den konfederasyonumuza bir görüşme talebi iletildi. Önümüzdeki hafta bu talebe yanıt vererek, yaşadığınız sorunları, baskıları ve zorlukları bizzat kendilerine aktaracağız. Ancak üzülerek ifade ediyoruz ki; bir yandan PKK’nın silah bırakması yönünde çağrılar yapılırken, diğer yandan bölgemizde DEM Partili belediyeler üyelerimize yönelik baskılarını artırmakta, arkadaşlarımız tehdit edilerek sendikamızdan koparılmaya çalışılmaktadır. Bu ikiyüzlülüğü buradan kınıyoruz. Bir taraftan barış, kardeşlik, ortak gelecek iddialarında bulunurken, diğer taraftan eski alışkanlıklara devam edemezsiniz. Bu çifte standarttan ve ikiyüzlü yaklaşımlardan vazgeçin. Hak-İş olarak dün olduğu gibi bugün de bu topraklarda barışın, kardeşliğin ve birlikteliğin savunucusu olduk. Bu bölgede kalmaya devam ettik ve en çok fedakârlığı yapan biz olduk. Bizim samimiyetimizi sorgulamak kimsenin hakkı değildir; ama biz bu samimiyetin karşısında ikiyüzlülüğü sorgularız. Bu topraklarda kardeşliğe, dayanışmaya, birliğe zarar verecek anlayışları terk edin. Artık anlayın ki; bu ülkenin birlik ve beraberliği çok güçlüdür ve bunu kimse bozamayacaktır.”

“Desteklerinden Dolayı Teşekkür Ediyoruz”

Hizmet-İş Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz ise direnişin ilk gününden bu yana kendilerine destek veren ve her zaman yanlarında olan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’a teşekkür etti.