Gürpınarlı, öğrenciler Akdamar Adası’yla buluştu

Van’ın Gürpınar Belediyesi turizm haftası kapsamında ilçede başarılı öğrencilere yönelik Akdamar Adası gezisi düzenledi.

GÜRPINAR 22.04.2022 11:33:39 0
Gürpınarlı, öğrenciler Akdamar Adası’yla buluştu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Belediye Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen geziye ilçede bulunan 5 liseden 25 öğrenci katıldı.

İlk defa gördükleri Akdamar Adası'nın güzelliğine hayran kalan öğrenciler, bol bol hatıra fotoğrafı çekti.

Programla ilgili açıklamada bulunan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, her yıl 15-22 Nisan tarihlerinde kutlanan Turizm Haftası’nda çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Van’ın her bir köşesinin eşsiz doğal güzelliklerle çevrili olduğunu ifade eden Tanış, şunları kaydetti: “Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin uğrak noktası olan Akdamar Adası ve Kilisesine güzel bir gezi düzenledik. Gezimiz kapsamında Gevaş Halime Hatun Kümbetini de ziyaret eden öğrencilerimize unutamayacakları bir program düzenledik. İlk defa feribota binen öğrencilerimizin bu denli programa ilgi göstermesi bizleri sevindirmiştir. Gürpınar Belediyesi olarak başta başarılı öğrencilerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımıza yönelik kültürel etkinliklerimiz devam edecektir.”

Akdamar Adası ve Anıt Müzesi'ne hayran kaldıklarını aktaran öğrenciler ise böyle bir etkinliği düzenleyen Gürpınar Belediyesine ve Başkan Tanış’a teşekkür ettiler.