Tarih: 21.03.2014 21:37

Günel: Kürtlerin Zafere Ulaşmasına Sayılı Günler Kaldı

Facebook Twitter Linked-in

BDP TuşbaBelediye Eş Başkan adayları Öner Yiğit ve Hadice Günel gün içinde yaptıkları taziye ziyaretlerinin ardından Kürtlerin seçim ve belediye çalışmalarını gözlemlemek amacıyla Van’a gelen İtalyan heyetiyle görüştü. Görüşmede Eş Başkan adayları heyete seçimler ve belediye hizmetleri hakkında bilgi verdi.


Eş Başkan adayları ardından Altıntepe, Abdurrahman Gazi ve İskele Mahallelerinin ortak düzenlediği Newroz şölenine katıldı. Şölende konuşan Eş Başkan adayı Öner Yiğit, seçimden sonra Newroz gibi bir şölen daha yapacaklarını bu şölene bütün Van halkını davet ettiklerini ifade etti. Yiğit’ten sonra kısa bir selamlama konuşması yapan Hadice Günel de bu kalabalığın kendilerini heyecanlandırdığını belirterek Kürtlerin zafere ulaşması için sayılı günlerin kaldığını söyledi.



Çalışmalarını sürdüren Eş Başkanlar şölenden ayrılarak Altıntepe ve Akköprü Mahallelerinde düzenlenen toplantılarda halkla bir araya geldi. Burada konuşan Yiğit, Kürtler’in mazlum halk diye destek Filistin”e destek verdiklerini ifade ederek orada İsrail”in katlettikleri arasında Kürtlerin de olduğunu fakat Roboski’de 34 kişinin öldürülmesine kimsenin ses çıkarmadığını söyledi. Berkin Elvan”ın ölümüne de değinen Yiğit, vicdanlara seslenmek ve bu ölümleri unutturmamanın herkesin görevi olduğunu dile getirdi.


Yiğit, ayrıca konuşmasında HDP-BDP çalışmalarına değinerek, : “ 2015”te HDP ile başarı sağlayacağız. Çukurca’yı halkın elinde gören devlet oraya seçmen olarak binlerce polis, memur, asker getirdi. Buradaki amaç Çukurca”yı alıp Kürtlerin iradesini kırmaktı. Fakat halk mücadele etti ve başardı. Çukurca ve Kürdistan halkındır. Kimse buraları bırakmayacak.” Diye konuştu.



Eş Başkan adayı Hadice Günel ise, seçimlere çok az bir zamanın kaldığını belirterek, bu seçimin bir referandum olduğunu dile getirdi. Bir barış sürecinin yaşandığını bunu da Sayın Öcalan”ın başlattığını ifade eden Günel, “ Ancak bunun karşılıklı olması gerekiyor. Erdoğan adım atmak istemiyor. Adım atan barışta ısrar eden Kürt hareketidir. Son süreçte AKP-Cemaat kavgası açıkça görülmesine rağmen hala AKP”yi savunan kesimler var. Bunu biz işleyeceğiz ki Türkiye halkları hırsızların rantçıların gerçekliğini daha iyi görsün. Kan dökülmüyorsa, cenaze gelmiyorsa AKP daha sorumlu davranıp bunu kalıcı kılmak zorundadır. Vicdani muhasebe yapıp vicdanlarını ortaya koymalıdır.” Şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —