“Gümüş işlemeciliği yetenek işidir”

Van’da 20 yıldır gümüş işletmeciliği yapan Sadullah Özmen Vangölü TV mikrofonlarına gümüş işlemeciliği ile ilgili olarak merak edilenleri anlattı.

VAN 8.11.2021 13:07:54 0
“Gümüş işlemeciliği yetenek işidir”
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da 20 yıldır gümüş işletmeciliği yapan Sadullah Özmen Vangölü TV mikrofonlarına gümüş işlemeciliği ile ilgili olarak merak edilenleri anlattı. 20 yıldır hem imalat yaptığını hem de eğitim verdiğini anlatan Özmen, “Van’ da uzun süredir saat ve gümüş işletmeciliği yapıyorum. Eğitim verdiğim kişiler 2 grup halinde 27 – 28 kişiden oluşuyor. Burada ben ustalar yetiştiriyorum bilindiği üzere bu alanda pek usta yok. Bir kişinin bu mesleği tam öğrenebilmesi için belli bir süreye bağlı olarak değil de tamamen kişinin yeteneğine bağlıdır diyebiliriz. Eğer bir kişinin yeteneği var ise 1 gibi bir süre yeterli olacaktır, yeteneği yok ise daha uzun sürebilir”. Dedi

Özel olarak yetiştirdiğim ve yetenekli olarak gördüğüm hatta ben olmasam dahi benim yerimi dolduracak birçok elemanım var diyen Özmen, “Verdiğim eğitimler sonrasında 2 kişi dükkân dahi açtı. Ayrıca Türkiye’de sadece 5 kişinin yapabildiği el kalemi türü dediğimiz bir iş var ve bunu yapan tek kadın olarak da Yıldız Oktay öğrencimizdir”. Şeklinde konuştu.

Ayrıca Özmen pandemiden önce işlerin daha iyi olduğunu ifade ederek, “Pandemiden önce işlerimiz daha iyiydi ama şimdilerde hiç iş yapamıyoruz. Çünkü bu iş biraz lükse kaçıyor. Ham maddenin yüksek olmasından dolayı insanların bu işe yönelmesini doğru bulmuyorum çünkü kazanç gideri karşılayamıyor”. Dedi.

Kaynak: Vangölü TV