Gülşen Orhan'dan Memur-Sen'e Ziyaret

AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, beraberindeki il yönetimi ile birlikte Memur-Sen Van İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

VAN 7.10.2012 16:51:33 0
Gülşen Orhan
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ak PartiVan Milletvekili Gülşen Orhan, beraberindeki il yönetimi ile birlikte Memur-Sen Van İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Orhan ve beraberindekiler, Memur-Sen Van İl Temsilcisi Süleyman Şakar tarafından karşılandı. Ziyarette bir konuşma yapan Süleyman Şakar, özellikle uzun süredir Memur-Sen TOKİ konutları ile ilgili yaşadıkları sorunları dile getirdi. Şakar, "Bugün Van'ın en büyük sivil toplum örgütü, 8 bin üyesiyle Memur-Sen'dir. Deprem sonrası TOKİ'nin Van'da yaptığı 18 bine yakın konut ve bunun yanında 9 bine yakın da kredi ile yaptırdığı konutlarla birlikte 10 ay gibi kısa bir zamanda 27 bin civarında konut inşa etti. Bunun dışında alt yapı konusunda çok büyük yatırımlar yaptı. Biz bu ve bunun gibi Van'a yapılan devasa yatırım ve hizmetlerin farkındayız. Van'ın dışında şimdi Van'a baktığımızda, bu konutların hakikaten kente yayıldığı ve tam bir büyükşehir havası oluşturduğunu görüyoruz. Tabi bunlar çok güzel şeyler ve gururlanıyoruz, ancak bizim mevcut Memur-Sen TOKİ konutlarımızın çözülemeyen sorunları hala önümüzde büyük bir sıkıntı olarak duruyor. Bizler, sizleri bu konuda ne kadar aradıysak, hep geri dönüş yaptınız ve ilgilendiniz. Ama gerçekten, maalesef istediğimiz düzeyde bir ilerleme sağlanamadı. Bu konuda konutlarımız ile ilgili mevcut eksiklerimizi belirleyecek bir komisyon kurduk ve bunu da bir rapor haline getirdik. Bu raporu şimdi size sunuyoruz. Örneğin, şu an 3 bin tonluk su deposu hazır değil, bu nedenle su sorunumuz var. Konutlarda çeşitli eksiklerimiz var, tesisat sorunumuz var, çevre düzenleme sorunumuz var, sağ olsun Karayolları bir milyon liralık bütçeyle bizim yolumuzu asfaltladı ve yolumuz tamamlandı, ancak İŞGEM köşesinde bir dar kavşak var, şimdi bu tehlike arz ettiği için hem bu dar virajın genişletilmesi hem de 100 metre bir yol eksiğimiz daha var. Bunun da asfaltlanmasını talep ediyoruz. Bunun dışında konutlarımızın yanında bir dere yatağı bulunduğu için ileride herhangi bir sel felaketi riski ile karşılaşmamak için bu derenin bir an evvel ıslah edilmesini talep ediyoruz. Son olarak Memur-Sen konutlarımızın deprem konutları kapsamına alınmasını talep ediyoruz ki zaten konutlarımız iki büyük depremi gördü, bu nedenle bu kapsama alınması bizim için çok önemlidir. Bu deprem hepimizi yıprattı, siz her zaman zaten sorunlarımızı takip ettiniz. Van için yapılan bunca güzel yatırımların aktörü TOKİ için bizim sorunumuzun çözümü çok basit olsa gerek. Sizden bu konuda yardım istiyoruz" dedi.

Ak Parti Milletvekili Gülşen Orhan ise, "Öncelikle sizler ve Van'daki tüm sivil toplum kuruluşları ile her zaman böyle istişare yapmak istiyoruz ki bizim de Van için henüz yapamadığımız ne varsa onları yapmak adına sizi ve önerilerinizi son derece önemsiyoruz. Şimdi tabi ki sizin de belirttiğiniz gibi TOKİ ilimizde 10 ayda 26 bin konut üretimini gerçekleştirerek Türkiye'de bir rekor kırmışken, Memur-Sen olarak şu an oturduğunuz TOKİ konutlarında yaşanan bu sıkıntıların çözümü elbette TOKİ için çok basit bir iştir. Ancak bildiğiniz üzere, müteahhitten kaynaklı bir sıkıntıdan dolayı bu durum yaşandı. Ama TOKİ Başkanı ve diğer kurumlar ile sizlerin huzurunda sıcağı sıcağına konuşup, bu eksiklerin giderilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

Ziyarette TOKİ Başkanı, DSİ ve Karayolları Bölge müdürlerini de telefon ile arayarak talepleri aktaran Orhan, sorunların kış gelmeden çözüleceğini belirtti. - Van