Gülpınar: Play-off'u garantilemek istiyoruz

Silahtaroğlu Vanspor Futbol Kulübü Teknik Direktörü Serhat Gülpınar, önlerindeki maçları en az kayıpla atlatıp, biran önce play-off'u garantilemek istediklerini belirterek, Çarşamba günü oynayacakları Serik Belediyespor'u ma?

SPOR 5.04.2021 09:08:25 0
Gülpınar: Play-off'u garantilemek istiyoruz
Tarih: 01.01.0001 00:00

Misli.com 2. Lig Kırmızı grupta mücadele eden Vanspor, geçtiğimiz hafta evinde karşılaştığı Bayburt Özel İdarespor ile 1-1 berabere kalarak, çok önemli 2 puan kaybetmişti. Bayburt maçını ve hafta içerisinde deplasmanda karşılaşacakları Serik Belediyespor maçını değerlendiren Vanspor Teknik Direktörü Serhat Gülpınar, play-off'u biran önce garantilemek için çabaladıklarını söyledi. Bayburt karşısında önemli pozisyonlara girmelerine rağmen galibiyeti getirecek golü bulamadıklarını belirten Gülpınar, ellerindeki mevcut oyuncularla bir şeyler yapmaya çalıştıklarını ifade etti. Bütün maçlara final havasında çıktıklarını belirten Gülpınar, Serik maçının da bunlardan bir tane olacağını vurguladı. Vanspor her zaman bir hedef takımın olduğunu belirten Gülpınar, Van'a gelen rakiplerin bu bilinçle sahaya çıktıklarını ve Vanspor gibi bir camiayla oynadıkları için bu bilinçle sahaya çıktıklarını ifade etti.

"KADRO DERİNLİĞİ ANLAMINDA İNANILMAZ SIKINTILAR ÇEKİYORUZ"

1-1'lik Bayburt maçını gazetemize değerlendiren Gülpınar, "Bayburt karşısında maça iyi başladık. Golü de erken bulup, 1-0 öne geçtik. Ama ikinci yarıda bir hatadan golü yedik. Golü yedikten sonra önemli birkaç tane pozisyona girmemize rağmen değerlendiremedik.

Maçı kanabilirdik. Rakibinde 1-2 tane net atağı oldu. Onlarda atabilirdi. Hakikaten çok kazanmak istediğimiz bir maçtı ama şu sıralar kadro derinliği anlamında inanılmaz sıkıntılar çekiyoruz. 2 tane oyuncumuz cezalıydı, Ömer'in sakatlığı devam ediyor. Burhan'ın maç içinde sakatlanmasıyla özellikle hücum bölgesinde inanılmaz yetersiz kaldık. Elimizdeki kadronun müsaade ettiği kadar hamle yapabiliyoruz. Kazanmasak da 1 puanın hiç yoktan rakiplerin kaybetmesiyle iyi olduğu bir maç oldu. Haftayı bir hafta daha aşağı indirmiş olduk. Kazansaydık belki play-off anlamında baya bir rahatlayacaktık ama olmadı. Bütün maçlarımız bizim için final havasında, Serik maçı da bunlardan bir tanesi olacak. İnşallah oradan 3 puanla dönüp, play-off garantilemek istiyoruz" dedi.

"ELİMİZDEKİ KADRO NEYE EL VERİRSE, O ŞEKİLDE GİTMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Ellerinde oyuncularla bir şeyler yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Gülpınar, "Devşirme oyuncularla oynamaya çalışıyoruz. Utku sakatlıktan çıktığından beri eski performansını yakalayamadı. Ama elimizde başka hücum oyuncusu yok. Böyle olunca Yakup'u son 15 dakika ön tarafa gönderip, uzun toplarda başarılı olmaya çalıştık. Onda başarılı da olduk. Önemli ataklarda yakaladık. Kalecinin kucağına giden bir top var. O gol olsa, belki maçı kazanacaktık. Maalesef olmadı. Orta saha oyuncusundan kenar oyuncusu yapmaya çalışıyoruz, stoperden santrafor yapmaya çalışıyoruz. Stoperden ön libero yapmaya çalışıyoruz. Maalesef elimizdeki kadro neye el verirse, o şekilde gitmeye çalışıyoruz. Sonuçta bir saatten sonra transfer yapma durumunuz da yok. İnşallah sakatların ve cezalıların biran önce takıma dönmesiyle ideal kadromuzu ve hamle oyuncularımızı net bir şekilde, daha rahat kullanırız diye düşünüyorum" diye konuştu.

"HEDEFİMİZ BİRAN ÖNCE PLAY-OFF'U GARANTİLEMEK"

Vanspor'un her zaman bir hedef takımı olduğunu ifade den Gülpınar, "İkinci sırada oynayan takıma karşı oynuyorsunuz ve her gelen rakip bunun bilinciyle sahaya çıkıyor. Bayburt'ta bunun bilinciyle sahaya çıkmıştı. Her gelen takım puan veya puanlar için geliyor. Vanspor gibi bir camiayla oynadıkları için, onu düşünerek sahaya çıkıyorlar. Sonuçta tabi rakip kim olursa olsun, hedefimiz değişmiyor. Rakibi de, konsantresini de, odaklanmasını da, hakemi de, her şeyi yenip 3 puanı hanemize yazdırmamız gerekiyor. Bu bazen oluyor, bazen olmuyor. Bunun olması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Oyuncularımız da çok yoruldular. 31 maç oldu. 3 aşağı 5 yukarı hep aynı oyuncu grubuyla gidiyoruz. Çok yük bindi ve çok yoruldular.

İnşallah son dönemeci de iyi bir şekilde dönüp, play-off'lara kalmayı garantileyebilirsek, inşallah bu anlamda biraz daha rahatlamış olacağız. Hedefimiz biran önce play-off'u garantilemek. Maç maç gidiyoruz. Serik maçında 3 puanla dönersek, son altı haftaya play-off grubuyla 5 puan farkla gireceğiz. Buda aşağı yukarı 2 maç demek. Bizim kazanarak gitmemiz lazım. Bu haftada da hesaplarımızda 3 puan vardı ama bazen hesaplar tutmuyor. Bunu inşallah Serik maçında telafi edeceğiz. Kazanabilecek güçteyiz. Cezalıların dönmesi, oyuncuların bir tık daha performans anlamında üzerine koyması, inşallah Serik maçından 3 puanla dönersek baya bir yol kat etmiş olacağız" ifadelerini kullandı. Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş