Görentaş: Balıklara üreme imkânı verilmeli

İç sularda sazangillere yönelik av yasağını hatırlatan Van Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, “Balıklara yaşamları boyunca en az bir kere üreme imkânı verilmesi gerektiği unutulmamalıdır” dedi.

VAN 21.05.2022 10:57:17 0
Görentaş: Balıklara üreme imkânı verilmeli
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tüm Türkiye’de iç sularda sazangillere yönelik av yasağı 15 Mayıs ile 15 Ağustos tarihleri arasında uygulamaya konuldu.
Van Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Van’daki av yasağı kapsamına ilişkin duyuru yapıldı.
Duyuruda, “Van ilinde bulunan tüm iç sularda sazangiller av yasağı 15 Mayıs 2022 tarihi itibari ile başladı. 5/1 ve 5/2 Numaralı Ticari ve Amatör Avcılığı Düzenleyen Tebliğlere göre; iç sularımızda 15 Mayıs-15 Ağustos tarihleri arasında Sazangiller (Sazan, Kadife, Siraz vb) avcılığı yasaktır. 15 Ağustos'a kadar sürecek olan av yasağı döneminde  sazangiller (Sazan, Kadife, Siraz vb) balıklarını avlayan veya satan balıkçılara idari para cezası uygulanarak yasaklı ürüne ve av aracına el koyma işlemi yapılacaktır.” denildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş da vatandaşların yasağa uymalarını isteyerek, “Başta balıkçılarımızın ve tüm halkımızın yasaklara uymaları konusunda gerekli hassasiyeti gösterip av yasağı döneminde avcılık yapanları en yakın İl/İlçe Müdürlüklerimiz ile güvenlik birimlerine bildirmeleri ve balıklara yaşamları boyunca en az bir kere üreme imkânı verilmesi gerektiği unutulmamalıdır." ifadelerini kullandı. 
Haber: Adil Harmancı