Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Van'da.'

Herkes, Milletimizin Vicdanına, Hukuka, Demokrasiye Uygun,... Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 'Herkes, milletimizin vicdanına, hukuka, demokrasiye uygun, terör belasından herkesi kurtaracak, insanları birbirine daha da yakınlaştıracak sü

VAN 8.04.2013 11:27:55 0
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Herkes, milletimizin vicdanına, hukuka, demokrasiye uygun, terör belasından herkesi kurtaracak, insanları birbirine daha da yakınlaştıracak sürecin başarıyla neticelenmesini bekliyor" dedi.

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır'dan helikopterle Van'ın Erciş ilçesine gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İlçe Jandarma Komutanlığında Vali Münir Karaloğlu, AK Parti Van milletvekilleri Fatih Çiftçi, Burhan Kayatürk ve Mustafa Bilici, Kaymakam Barboros Baran, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan ve diğer ilgililer tarafından karşılandı.

AK Parti Erciş Gençlik Kolları tarafından düzenlenen "Kutlu Doğum Haftası" programına katılan Bakan Kılıç, Celalettin Ada'nın seslendirdiği ilahileri dinleyerek semazen gösterisini izledi.

Kılıç, burada yaptığı konuşmada, insanlığın iftihar tablosu Hazreti Peygamber'i anmak, onun güzel adı etrafında toplanmak ve bütün insanlığa verdiği mesajları bir kez daha anlamak üzere bir arada olduklarını söyledi.

İslam aleminde, özelikle Türkiye'de iyi ve güzel gelişmelerin yaşandığı dönemlerde hain eller tarafından nifak tohumlarının atıldığına dikkati çeken Kılıç, bunların yeşermesine, insanları etkilemesine, insanların arasına düşmanlık sokmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.

Helikopterle gelirken yeniden inşa edilen şehirlere, yapılan binalara, mahallelere, sokaklara, apartmanlara baktığında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a dua ettiğini anlatan Bakan Kılıç, şöyle konuştu:

"Depremden 6 saat sonra Van'a gelen ve devletin birliğini temsil eden bir Başbakan'ımız var. Depremin yaralarını lafla değil icraatla sardık. Birinci gün çadır kentleri kurmaya, birinci hafta kalıcı konutların ihalesini yapmaya başladık. Birinci yılda, hak sahiplerinin sıcak evlerinde, sıcak çorbalarını içmelerini sağladık. Ne dediysek tam zamanında, hatta öncesinde yerine getirdik."

-Çözüm süreci-

Kılıç, Başbakan Erdoğan'ın, Türkiye'yi en büyük sıkıntıdan, ayak bağından, terör belasından kurtarmak için "Ya Allah, Bismillah" diyerek yola çıktığının altını çizerek, şöyle devam etti:

"Allah yolunu açık etsin. Buraya Diyarbakır'dan geliyorum. Diyarbakır sokaklarında esnaf ziyaretleri yaptık. Herkesin söylediği şu, 'Başbakan'ın arkasında sağlam durun. Artık çözüm gelsin.' Türkiye'nin her tarafı bu işe inandı. Sürece destek vermeyen herkesi ziyaret ediyor, konuşuyoruz. Kısa sürede onlar da bizi anlayacak. Bu ülkenin 30 yıllık terör belasına rağmen yaşadıklarımıza bakın. Terörle mücadelemize, kaynaklarımızı teröre harcamamıza rağmen Türkiye'de ne gibi gelişmeler yaşandı. Hastaneler, okullar, sosyal yardımlar, evde bakım hizmetleri, fakir fukaraya her ay düzenli olarak yaptığımız yardımlar, 10 yıldır okullarda ücretsiz dağıtılan ders kitapları, depremden sonra yapılan konutlar... Teröre rağmen, terörle mücadeleye rağmen Türkiye'nin gücüne bakın."

Terörün bitmesi ve Türkiye'nin ayağındaki prangadan kurtulmasıyla ülkede daha hızlı bir büyümenin yaşanacağını dile getiren Kılıç, terörün bitmesiyle devletin ihtiyaç sahibi vatandaşlarına daha iyi hizmet sunacağını, imkanların daha da artacağını belirtti.

Kılıç, üstünlüğün ancak millete hizmetle ve iyi insan olmakla sağlanacağına işaret ederek, "Kim ihtiyaç sahibinin yardımına koşuyor, vatandaşına hizmet ediyor, muhtacın yanında yer alıyorsa, üstün ve değerli olan odur. Peygamber efendimizin kutlu mesajlarına her zaman olduğundan daha fazla ihtiyacımız var. Bu mesajı vatandaşımızla buluşturduğumuz sürece sıkıntılar bir bir çözülecek, yollarımız aydınlanacak" diye konuştu.

-"75 milyon kardeşlikten söz ediyor"-

Türkiye'de, 75 milyon insanın birbiri ile kenetlendiğini ve herkesin kardeşlikten söz ettiğini bildiren Kılıç, şunları kaydetti:

"Birbirimize 'et ve tırnak gibi kenetlendik' diyoruz. Doğusu batısıyla, VanSamsun'uyla hepimiz her yerde, 'biz tek vatan, tek devlet, tek bayrak ve tek milletiz' diyoruz. Bizi biz yapan bunlar. Anamızdan duyduğumuz ninni Kürtçe ya da Türkçe olabilir. Annemize 'hangi dilden konuşmak istiyorsun' diye soran oldu mu- Allah diyor ki 'sizi farklı kavimler halinde yarattık ve farklı diller öğrettik ki birbirinizi tanıyıp anlaşabilesiniz, kaynaşabilesiniz.' Bizi farklı yaratan yaradanın zenginliğini biliyor da biz hangi güç ve yetki ile herkesi aynı kalıba sokmaya gayret ediyoruz. Böyle bir şey olabilir mi- Herkes, milletimizin vicdanına, hukuka, demokrasiye uygun, terör belasından herkesi kurtaracak, insanları birbirine daha da yakınlaştıracak sürecin başarıyla neticelenmesini bekliyor. Bu herkes için bir samimiyet testidir."

Kılıç, Kutlu Doğum Haftası programının ardından Çelebibağı beldesinde yapımı tamamlanan gençlik merkezi binasının açılışını yaptı. - Van