Gençlik Spor U-16 Takımı, finalde Van'ı temsil edecek

İpekyolu İlçe Stadı'nda oynanan final maçında Kartalspor u-16 Takımı'nı konuk eden Van Gençlik Spor U16 Takımı, rakibini mağlup ederek, Van'ı Türkiye finallerinde temsil etme hakkı elde etti.

SPOR 23.05.2022 11:26:34 0
Gençlik Spor U-16 Takımı, finalde Van'ı temsil edecek
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Gençlik Spor U16 Takımı, kıyasıya geçen maçın ilk yarısını 2-0 önde kapattı. İkinci yarıya istekli başlayan konuk Kartalspor devrenin hemen başında bulduğu golle durumu 2-1 getirdi.

Maçın ilerleyen dakikalarında Gençlik Spor bir gol bularak durumu 3-1 getirirken, son dakikada Kartalspor bulduğu penaltı atışını gole çevirmesini bildi durumu 3-2 yaptı.

Karşılıklı pozisyonların olduğu, seyir zevki yüksek, bol pozisyonların olduğu final maçına yakışır mücadeleyi Van Gençlik Spor 3-2 kazanarak, Van'ı Türkiye finallerinde temsil etmeye hak kazandı.

"İLİMİZİ TÜRKİYE FİNALLERİNDE ÇOK İYİ TEMSİL EDECEĞİZ"

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Van Gençlik Spor U16 Takımı Teknik Sorumlusu Kenan Uygun, "Bütün sporcularımı kutluyorum. Sezon başından bu yana çok iyi çalıştık. Şampiyonluğu sonuna kadar hak ettik. Namağlup şampiyon olarak, ilimizi Türkiye finallerinde çok iyi temsil edeceğiz" dedi.

"ÜSTÜN BİR OYUNLA KAZANMAYI HAK ETTİK"

Daha sonra açıklamalarda bulunan Van Gençlik Spor U16 Takımı Antrenörü Hakan Manay ise, "Öncelikle her iki tarafı da gösterdikleri mücadeleden dolayı kutluyorum. Bizlere her türlü maddi ve manevi desteği sunan başta önceki İl Müdürümüz Nevzat İnanç'a Kulüp Başkanımız Ayhan Öz'e, Genel Koordinatörümüz Bengin Çakaya, teknik sorumlumuz ve çalışma arkadaşım Kenan Uygun'a sonsuz teşekkür ediyorum. Bizler 1 yıldan fazladır sahada verdiğimiz emeğin karşılığını sahada almayı bildik. Bütün sporcularım sahaya çok büyük karakter koyarak, mücadele etmeyi başardılar. Rakip takımı iyi analiz ederek, bütün geçişlerini kapatmayı bildik. Orta alanda kazandığımız toplarla hızlı hücum varyasyonrıyla goller bulduk ve rakibin direncini kırmayı başardık. Oyunun bütün bölümlerinde ustun oynamayı başardık. Son düdüğe kadar üstün bir oyunla kazanmayı hak ettik. Tek amacımız Van'ı, Vanlı çocuklarla Türkiye finallerinde temsil etmek. Van'da sporun gelişmesi için elimizden geleninin fazlasını yapmak. En büyük amacımız Van futbolunu, Van şehrini Türkiye'de futbolda bir ekol haline gelmesine katkı sağlamaktır. Tekrardan U 16 liginde şampiyonluğumuzda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bölge: Hacı Yılmaz