Festival mi? Misyonerlik mi?

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Van Şubesi festival bahanesi ile bir grup Güney Koreli öğrencinin broşür dağıtarak yapmış olduğu Misyonerlik standına bir basın açıklaması ile tepki gösterdi.

VAN 24.03.2015 10:01:15 0
Festival mi? Misyonerlik mi?
Tarih: 01.01.0001 00:00

İlimiz’de “Alışveriş Festivali” adı altında Güney Korelilerin sokakta müzikle beraber Misyonerlik yapmasına AGD Van Şubesiden büyük tepki geldi.
AGD Van Şubesi yönetim kurulu adına bir açıklama yapan Osman Gündüz; Broşürlerdeki çocuk figürleri ve karikatürize edilen semboller yapılan faaliyeti masumlaştırmaya çalışsa da, aslında dağıtılan broşürler tamamen halkımızı İslam’dan uzaklaştırmaya yönelik içerikler barındırdığına vurgu yaptı.
Van’da uzun zamandan beri Misyonerlik faaliyetleri yapan Güney Koreliler; daha öncelleri yürüttükleri Misyonerlik çalışmalarını son zamanlarda aleni ve daha aktif bir şekilde yürütmektedirler. Van’ın en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi’nde Koreliler tarafından dağıtılan broşürlerde açık bir şekilde Hıristiyanlık Misyonerliği yapıldığı belirtildi.
“Misyonerlik çalışmaları maalesef hem valilik hem de belediye tarafından destek görmekte”

AGD Van şubesi adına açıklama yapan Osman Gündüz; “Aslında dağıtılan broşürler tamamen halkımızı İslam’dan uzaklaştırmaya yönelik içerikler barındırmaktadır. Ülkemizde ve ilimizde geçmiş zamanlarda da Misyonerlik çalışmaları yürütülmekteydi. Ancak son yıllarda Güney Korelilerin yaptığı Misyonerlik çalışmaları maalesef hem valilik hem de belediye tarafından destek görmekte ve yeni yetişen nesli ifsat etmektedir” ifadelerini kullandı.
“Misafirperver olan vatandaşlarımızın samimiyeti Koreliler tarafından fazlasıyla kullanılmaktadır”
Van halkının misafirperver oluşu Kore’liler tarafından kullanılıyor olmasına dikkat çekilen açıklamada; “Türkiye’de Korelilere, Kore harbinden kaynaklanan sıcak bir ilgi vardır. Halkımızın Korelilere pozitif yaklaşımı Misyonerlik faaliyetlerinde avantaj olarak kullanılmaya çalışılmaktadır. Zaten misafirperver olan vatandaşlarımızın samimiyeti Koreliler tarafından fazlasıyla kullanılmaktadır. Özellikle Doğu ve G. Doğuda, Doğu Karadeniz’de bu sempatik bakışın avantajıyla fakir, ihmal edilmiş, devletle problemleri olan vatandaşlarımız Misyonerlerce istismar edilmektedir.” İfadeler kullanıldı.
Açıklamada; “Ülkemizde yaygınlaşan son yıllarda Van ilinde de sıkça karşılaştığımız misyonerlik faaliyetleri artık açıktan açığa İl merkezi olarak bildiğimiz Beşyol’da, AVM’lerde ve daha birçok toplu merkezlerde yapılır hale geldi. İslam’ın düşmanları olarak bildiğimiz ve tarihte her dönemde bazen gizli ve bazen de açıktan yapılan Misyonerlik çalışmalarının bariz örneğine birçok halkımız gibi bizlerde tanık olduk” denildi. 

“Misyonerlik faaliyetleri, Türkiye üzerindeki emperyalist planın bir parçasıdır”


Açıklamada Misyonerlik ile ilgili bilgi veren Gündüz: “Misyonerlik faaliyetleri, Türkiye üzerindeki emperyalist planın bir parçasıdır. Devlet adamları, bürokratlar, yıllardır açıktan yapılan Misyonerlik çalışmalarına ya engel olmayarak ya da dinler arası diyalog ve hoşgörü projeleri ile destekleyerek bindikleri dalı kesmekte; yani kendi milli ve manevi değerlerine düşman olan batının emperyalist güçlerine çanak tutulmaktadır. Misyonerlik çalışmalarıyla insanları Hıristiyan yapma, Müslümanları Hıristiyanlaştırma üzerine yapılan bu faaliyetler aslında milli ve manevi değerlerinden yoksun ya da bu değerlerden mahrum gençliğimizin aklını karıştırmak, İslam karşıtlığı oluşturmak ve üç hak din vardır fikrini zihinlerde canlandırmak için yapılan bir yozlaşma çalışmasıdır” ifadelerini kullandı.
“Dinler arası diyalog, Misyonerlerin en çok kullandıkları tuzaklardan biridir”
Açıklamada; “Dinler arası diyalog, misyonerlerin en çok kullandıkları tuzaklardan biridir. Diğer dinlerin taraftarlarıyla iş birliği yaparak inançsızlığa karşı mücadele edilmesi Misyonerlerin en fazla başvurdukları yollardan biridir. Emperyalizmin amacı, ülkemizi ve insanlarımızı yok etmeye yöneliktir. Bu amaca ulaşmak için her yolu dener. Zaten şu anda devletimiz ve milletimiz her yönden (sosyal, ekonomik, siyasi, kültürel) büyük bir saldırı ile karşı karşıyadır. Misyonerlik faaliyetleri de bu saldırılardan biridir. Misyonerleri sadece bir din adamı, Misyonerlik faaliyetlerini Hıristiyan inancını yaymak olarak görmek yanılgıdır. Aynı zamanda Misyonerlik faaliyetlerini küreselleşen emperyalizmin bir tuzağı ve Misyonerleri de emperyalizmin iyi yetişmiş ajanları olarak görmek durumunda olduğumuzu kesinlikle bilmeliyiz” denildi.
“Çarşı ortasında güle oynaya saz-caz eşliğinde Misyonerlik faaliyeti yapmaktadırlar”
Açıklamasının devamında; “Eskiden Almanlar baskıyla bu çalışmaları yapmaya çalıştılar ancak başarılı olamadır. Şimdi ise çarşı ortasında güle oynaya saz-caz eşliğinde Misyonerlik faaliyeti yapmaktadırlar. Hz.İsa’ya Allah’ın oğlu diyerek bunu masuname halkımıza inandırmaya çalışıyorlar. Hz.Muhammed nasıl bizim hak peygamberimiz ise Hz.İsa’da, Hz.Musa’da bizim peygamberimizdir. Kimse peygamberlere Allah’ın oğludur diyerek hakaret edemez. Bu konuda halkımızın duyarlı olmasını da temenni ediyoruz. Bizler Koreli öğrencileriz, burada okul okuyoruz gibi masumane açıklamalara karşı, her aile kendi çocuğunu uyarmalı kesinlikle bu tarz yabancı gruplara itimat edilmemesi gerektiğini, özellikle belirtmek isteriz”denildi.
“Bu tarz tepkiler aslında bizim en büyük kulluk vazifemiz ve en büyük cihadımızdır”
Gündüz açıklamanın sonunda; “Bu tarz tepkiler aslında bizim en büyük kulluk vazifemiz ve büyük cihadımızdır. Buradan tüm İslam karşıtlarına ve Misyonerlere sesleniyorum. Bu Millet Bin Yıl İslam’a hizmet etmiştir ve bin yıl daha hizmet etmeye devam edecektir” dedi.
Açıklamada; Bizden istenen; inancımızdır, topraklarımızdır, devletimizdir, bağımsızlığımızdır. Bunun farkına varmalı, gereken tepkiyi hep birlikte Van halkı olarak ortaya koymalıyız. Başta Valilik ve Müftülük olmak üzere tüm yetkili mercileri Misyonerlik faaliyetleri karşısında önlem almaya çağırıyoruz, şeklinde çağrıda bulundular.