‘Evlere Şenlik' açılış!

Van'da turizm sezonu yarın yapılacak olan etkinliklerle açılıyor. Ancak turizm sezonunda yapılacak olan etkinlikler tam anlamıyla evlere şenlik!

VAN 13.04.2013 12:26:49 0
‘Evlere Şenlik
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van’da turizm sezonu yarın yapılacak olan etkinliklerle açılıyor. Ancak turizm sezonunda yapılacak olan etkinlikler tam anlamıyla evlere şenlik! Her fırsatta Van’ın turizm kenti olduğu söylenmesine karşın, turizm sezonu açılışlarının rutinin ötesine geçememesi eleştiri konusu oluyor. Bu yıl da Van’da turizm haftası TOKİ sakinlerinin Kedi Evi, Van Kalesi, Akdamar Adasına götürülmesi, yöresel yemek yarışması ve Van konulu resim sergisi etkinlikleri ile sınırlı kaldı.
Tarihi ve doğal güzellikleriyle Türkiye’nin sayılı illerinden biri olan Van’ın turizm haftasında etkin bir şekilde tanıtılması beklenirken, rutinin tercih edilmesine anlam verilemiyor. Sezona iddialı girilmesi adına turizm acente sahipleri, yaygın basın mensupları, köşe yazarları gibi geri dönüşümü yüksek oranda olacak insanların davet edilerek Van’ın ilkleri ve teklerinin anlatılması, tarihi ve doğal güzelliklerin gezdirilip gösterilmesi, İnci Kefali, Otlu Peynir, Van Kilimi, Akdamar Adası, Van Kalesi, Muradiye Şelalesi, Hoşap Kalesi, Van Kedisi, Van Kahvaltısı gibi kente has özelliklerin anlatılması ve bu vesileyle tüm ülkeye anlatılmasının sağlanması beklenirken, bunun yapılmaması büyük bir eksiklik olarak gösteriliyor. Bunun yerine bu yıl turizm haftasında TOKİ sakinlerinin adaya ve kaleye götürülmesi tercih edildi.
Turizm haftasına ilişkin programı şöyle :
* 14 Nisan Pazar: Akdamar Adasında saat 11.00´da Turizm haftasının açılışı. Yöresel yemek ikramı.
* 16 Nisan Salı : Kalecik TOKİ sakinlerinin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Kedi Evi, Van Kalesi ve Akdamar Adasına geziye götürülüp getirilmeleri.
* 17 Nisan Çarşamba : Bostaniçi ve Akköprü TOKİ sakinlerinin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Kedi Evi, Van Kalesi ve Akdamar Adasına geziye götürülüp getirilmeleri.
* 18 Nisan Perşembe : Kevenli TOKİ sakinlerinin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Kedi Evi, Van Kalesi ve Akdamar Adasına geziye götürülüp getirilmeleri.
* 19 Nisan Cuma :  Edremit TOKİ sakinlerinin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Kedi Evi, Van Kalesi ve Akdamar Adasına geziye götürülüp getirilmeleri.
* 20 Nisan Cumartesi:  Valilik önü saat 10.00´da Van konulu resim sergisi ve folklor gösterisi. / Prestij Haber