Esed rejimi Taksim’deki saldırıya sevinmiş!

Taksim’deki cani saldırıyı duyururken Esed rejiminin resmi haber kanalının ağzı kulaklarında!

DÜNYA 14.11.2022 13:18:00 0
Esed rejimi Taksim’deki saldırıya sevinmiş!
Tarih: 14.11.2022 13:23 Güncelleme: 14.11.2022 13:23

PKK/PYD tarafından gerçekleştirildiği açıklanan 13 Kasım tarihli Taksim bombalı eylemi insani ve vicdani hasletlere sahip olan herkesi hüzne boğdu. Anne babasız kalan çocuklar, evlatlarını yitiren ebeveynlerin acısı hala taze…

PKK’nın gerçekleştirdiği katliam kimilerini ise oldukça sevindirdi. Taksim saldırısı üzerinden Türkiye’yi tehdit etmeye devam eden Esed rejiminin resmi haber kanalı saldırıyı duyururken “Zehri pişirenler onu tattı” başlığını kullandı.

Suriye halkının katili Esed rejimi sanki binlerce Suriyeliyi katleden kendisi değil de Türkiye’ymiş gibi “Terör siyaseti sahibini buldu. Öldürmekten ve sürmekten geri durmayan Türkiye’nin beslediği teröristler eylemlerine devam ediyor” diyerek Taksim saldırısını Türkiye ile ilişkilendirmeye çalıştı!

“Türkiye’yi ders almaya davet ediyoruz” şeklinde devam eden haber dilinden anlaşıldığına göre Taksim’deki vahşet birilerinin epey hoşuna gitmiş! Kendi halkını katleden bir zalimin Türkiye’deki katliama üzülmesini beklemek aptallık olurdu zaten…

 

PKK ile ilişkisi olan Esed rejiminin Taksim saldırısıyla irtibatının araştırılması gerekiyor. PKK’nin saldırı için “Suriye uyruklu” bir katili tercih etmiş olması da bu açıdan oldukça ilginç bir yerde duruyor!