Tarih: 05.12.2012 12:37

Erdoğan'dan 'Siyaset Akademisi'ne Davet

Facebook Twitter Linked-in

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Van İl Başkan Yardımcısı ve Siyaset Akademisi İl Koordinatörü Ahmet Erdoğan,

partinin daha seviyeli, nitelikli ve bilinçli bir siyaset için oluşturduğu 'Siyaset Akademisi'nin Van'da ikincisi düzenlenecek olan eğitim programı tüm halkı davet etti.

Van'da ikincisi düzenlenecek olan eğitim programı hakkında bilgi veren Erdoğan, bugüne kadar 81 ilde 35 bini aşkın vatandaşın eğitim aldığını belirtti. Alınan eğitim sayesinde akademinin adeta bir marka haline geldiğini belirten Erdoğan, "Siyasete daha seviyeli, daha nitelikli ve bilinçli bireyler kazandırmak adına Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla kurulan 'Siyaset Akademisi'nden, bugüne kadar 81 ilde 35 bini aşkın vatandaşımız eğitim almış ve bu sayede akademi adeta bir marka haline gelmiştir. İlimizde ise birincisi 2009 yılında gerçekleştirilen akademi programının ikincisi 'Lider Ülke Türkiye'de Yerel Yönetimler- 1' konusuyla 15 Aralık'ta başlayacak" dedi.

Erdoğan, gerçekleştirilecek olan eğitim programıyla birlikte ileriki sürece, yerel yönetimlerin değişik kademelerine daha nitelikli insanlar kazandırmak, geleceğin ilkeli siyasetçilerini yetiştirmek ve yerel siyasette kadınların katılım düzeylerini arttırarak katkıda bulunacaklarını belirterek, "Bu program Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Siyaset Yerelde Başlar' felsefesinden yola çıkarak başlamıştır. "Sırasıyla yerel seçimlerin, Cumhurbaşkanlığı ve ardından genel seçimlerin olacağı 2013, 2014 ve 2015 yılları, ülkemiz ve ilimiz adına önemli bir süreci barındırmaktadır. Bu sürece, yerel yönetimlerin değişik kademelerine daha nitelikli insanlar kazandırmak, geleceğin ilkeli siyasetçilerini yetiştirmek ve yerel siyasette kadınlarımızın katılım düzeylerini arttırarak katkıda bulunacak programımız, Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Siyaset Yerelde Başlar' felsefesinden yola çıkarak başlamıştır. Güncel, siyasi ve kişisel gelişim konularında akademisyenlerin, yöneticilerin, Bakan ve milletvekillerinin öğretileriyle gerçekleştirilecek programa, siyasi görüş ve cinsiyet farkı gözetmeksizin ilgili tüm halkımızı daha donanımlı bireyler olmak adına davet ediyoruz " şeklinde konuştu.

Erdoğan, 15 Aralık 2012 tarihinde başlayacak olan eğitim için kayıtların Ak PartiVan İl Başkanlığı'na yapılaması gerektiğini belirtti. - Van




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —