Emir ve Zelal Anne Babasını Bekliyor

'DEVLET BÜYÜKLERİNE SESLENİYORUZ'

VAN 1.04.2013 14:21:54 0
Emir ve Zelal Anne Babasını Bekliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da çıkan toplumsal olaylarda gözaltına alınan ve çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanan İskender ve Bedia Kural çiftinin çocukları ortada kaldı.

Yaklaşık bir yıl önce Van'da BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da katıldığı miting sonrasında olaylar çıkmıştı. Olaylara karıştığı iddia edilen İskender ve eşi Bedia Kural gözaltına alınmıştı. Mahkemeye çıkartılan İskender Kural tutuklanarak Van F Tipi Cezaevi'ne, eşi Bedia Kural ise Muş E Tipi Cezaevi'ne gönderilmesiyle birlikte Emir Adar (4) ve Zelal Kural (6) ortada kaldı. Emir Adar'a Hakkari Medrese Mahallesi'nde ikamet eden dedesi Şükrü Kaya, Zelal'a ise Van Cevdet Paşa Mahallesi'nde ikamet eden amcası Kazım Kural sahip çıktı. Devlet büyüklerine seslenen çocuklar, yaklaşık 7 aydır cezaevinde bulunan anne ve babasının bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

Muş E Tipi Cezaevi'ndeki annesi Bedia Kural'ın yanında bir ay kalan ve daha sonra dedesi tarafından cezaevinden alınan Emir Adar, "Beni tahliye ettiler. Anne ve babamı neden tahliye etmiyorlar?" şeklindeki sözleri Kaya ailesini duygulandırdı.

"DEVLET BÜYÜKLERİNE SESLENİYORUZ"

Çocukların dedesi Şükrü Kaya, Van'da düzenlenen ve Selahattin Demirtaş'ın da katıldığı miting sonrasında çıkan olaylar sırasında damadı ve kızının gözaltına alınıp tutuklandığını söyledi. Kaya, "Olaylarda kızım ve damadım gözaltına alınırken, her iki çocuk da kaybolmuştu. Uzun uğraşlardan sonra bulduk. Kızım ve damadım yaklaşık 7 aydır cezaevinde bulunuyor. Emir Adar, her gün ağlayarak anne ve babasını istiyor. Emir cezaevinde bir ay annesinin yanında kaldı. Daha sonra bizi telefonla aradılar ve gittik çocuğu aldık. Çocuğu alıp eve getirdik, ancak ağlıyor anne ve babasını istiyor. İçinde bulunduğu durumu görünce biz aile olarak da üzülüyoruz. Başbakan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e sesleniyorum. Bu çocuklar öksüz kalmasın, anne ve babasını serbest bırakın. Lütfen bu sesimizi duyan" dedi.

Anneanne Adile Kaya ise, çocukların anne ve babasının cezaevine girmesiyle birlikte perişan olduğunu söyledi. Kaya, "Çocuklar artık anne ve babasız dayanamıyor. Uykuda bile kalkıp ağlayarak anne ve babasını istiyorlar. Lütfen devlet büyükleri bu çocukların anne ve babasını çocuklarına bağışlasın ve serbest bıraksın" şeklinde konuştu.

Emir Adar ise, anne ve babasını çok özlediğini belirterek, kameralar aracılığıyla ailesine selam gönderdi. Küçük çocuk daha sonra da Kürtçe olarak 'Adare' türküsünü okuyarak ailesine hediye etti. - HAKKARİ