El emeği ile yapılan ürünler sergilendi

İpekyolu ilçesinde Aile Destek Merkezinde (ADEM) yıl boyunca el emeği, göz nuru ile yapılan ürünler, düzenlenen bir programla sergilendi.

VAN 28.10.2021 16:44:33 0
El emeği ile yapılan ürünler sergilendi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Şişli Öğretmenevi bahçesinde düzenlenen "Yıl Sonu Sergisi" ile sergilenen ürünler, ziyaretçilerin beğenisini topladı.
Düzenlenen serginin açılışına Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Vali Bilmez'in eşi Meral Bilmez, Vali Yardımcıları Ömer Faruk Canpolat, Yavuz Arslan, Adem Balkanlıoğlu, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez'in eşi Bilgin Bekmez, İlçe Jandarma Komutanı ve İlçe Emniyet Müdürü, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Vali Bilmez ve katılımcılar tarafından serginin kurdelası kesildi ve ardından katılımcılar sergiyi gezerek, ürünleri incledi. Vali Bilmez ve katılımcılar, el emeği ürünlerini yapan kursiyerleri de tebrik etti.
İpekyolu Kaymakamlığı bünyesindeki ADEM’lerde kursiyerlerin yaptığı ürünlerin tanıtıldığı yıl sonu sergi açılışında konuşan Vali Bilmez, ADEM’lerdeki kurslarda göz nuru ve el emeğiyle üretilen ürünlerin kıymetli olduğunu söyledi.
ADEM bünyesinde 18 farklı kursta emek veren kursiyerlere başarılar dileyen Vali Bilmez, kurslarda görev alan, kurslara katılan, destek veren herkese teşekkür etti.

"KADINLAR EV EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMAKTADIR"
Sergiye ilişkin olarak İpekyolu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yapılan açıklamada, "Merkezimizde kuaför, dikiş, trikotaj, ev tekstili, iğne oyası, tel kırma, ahşap boyama, dantel, örgü, makine nakışı, okuma yazma, bilgisayar okuryazarlığı, çocuk bakım meslek elemanı, hasta ve yaşlı bakım elemanı, pilates, işaret dili, trikotaj, anasınıfı-kreş, aşçılık, Kuran-ı Kerim okuma ve geliştirme olmak üzere mesleki ve teknik eğitimler verilmektedir. Mesleki ve teknik eğitim kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere Halk Eğitim Merkezi onaylı sertifika verilmektedir. Mesleki eğitimlerle temel becerilerini geliştiren, işi öğrenen kadınlar ev ya da küçük bir atölye ortamında mesleklerini icra ederek ev ekonomisine katkı sağlamaktadır. " denildi.

"SEMİNER VE FAALİYETLERE HER YIL ORTALAMA 2 BİN KİŞİ KATILIYOR"
Kursiyerlerin aldıkları sertifika ile iş sahibi olabilecekleri ya da kendi iş yerlerini açabilecekleri belirtilen açıklamada; "Aynı zamanda merkezimizde sosyo-kültürel faaliyetler düzenlenmektedir. Merkezde gezi, piknik, kurum ziyaretleri, kermes, sergi, aile ziyaretleri gibi sosyal faaliyetlerle kadınların hayata aktif katılarak sosyalleşmesine destek verilmektedir. Ayrıca kadın hakları, aile içi iletişim, çocuk eğitimi sağlıklı beslenme, ağız ve diş sağlığı, doğum kontrol yönetimleri, hijyen, milli ve manevi değerler konusunda seminer düzenlenerek kadınların kendilerine olan güvenleri arttırılarak daha özgür bir şekilde sosyal hayata katılmaları sağlanmaktadır. Merkezimiz de ortalama her yıl bin kişi kurslara katılıp sertifika almaktadır. Dolaylı olarak yani seminer ve faaliyetlere her yıl ortalama 2 bin kişi katılmaktadır." ifadelerine yer verildi.


Haber: M.Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi