Ekoloji için Van'da bir araya geldiler

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Eco-Future isimli Erasmus+ Gençlik Değişimleri projesi kapsamında İspanya, Moldova, Romanya, Ukrayna, Litvanya, Letonya ve Türkiye olmak üzere 7 ülkeden 37 genç ve gençlik çalışanı katılımcı

VAN 5.08.2021 14:43:39 0
Ekoloji için Van'da bir araya geldiler
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tuşba Gençlik Merkezi ile paydaş olarak yürütülen proje de gençler hem farklı kültürleri tanımış hem de çeşitli deneyimsel öğrenme metodlarıyla çevre bilinci üzerine aktiviteler düzenlediler.

Aktiviteler arasında, çevre temizliği, ağaç dikme, doğa yürüyüşü, seminerler, çalıştaylar, beyin fırtınaları ve çeşitli grup dinamiği ve hareketlendiriciler bulunuyor.

Yapılacak aktiviteler arasında sosyal medyayı etkin kullanma ve bir de kısa film çalışması bulunuyor. Böylelikle gençler mesajlarını daha geniş kitlelere duyurabilecekler.

Proje yürütücüleri, "Türkiye'nin ağaçlandırma yapan ülkeler klasmanında Avrupa'da birinci sırada olduğu göz önünde bulundurulduğunda böyle bir projenin Türkiye'de ve Van gibi hem doğa hem tarih açısından zengin bir şehirde gerçekleştiriliyor olması ayrı bir anlam taşımaktadır" ifadelerine yer vererek projenin önemine vurgu yaptılar.

Proje kapsamında gençler Edremit Belediyesi ve işbirliği ile hem çevre temizliği hem de 40 adet fidan dikimi gerçekleştirerek çevre bilinci konusunda farkındalık oluşturdular. Gençler aynı zamanda Tuşba Gençlik Merkezini ziyaret ederek farklı ülkelerden gelen katılımcılara yerelde gençlik adına yürütülen çalışmalar, gençlik merkezlerinin faaliyetleri hakkında küçük bir bilgilendirme yapıldı.

Katılımcı gençlerle bir araya gelen Gençlik Hizmetleri Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, Van olarak ilde çevre konusunda yürütülen projeler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Etkinliğe Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Karahan da katılarak eşlik etti.