Edremit İlçe Başkanı Bitik güven tazeledi

Gelecek Partisi Van Edremit ilçe kongresi gerçekleştirildi. Yapılan kongrede mevcut Başkan Halit Bitik güven tazeledi.

EDREMİT 27.11.2023 10:35:00 0
Edremit İlçe Başkanı Bitik güven tazeledi
Tarih: 27.11.2023 10:40

2024 yılında yapılacak olan yerel seçim çalışmalarına hazırlanan siyasi partiler, bu doğrultuda çalışmalarına hız verirken, Gelecek Partisi Van İl Teşkilatı da bu kapsamda ilçe kongrelerini yapmaya başladı.

Cumartesi günü Gelecek Partisi Edremit ilçe kongresi büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından oluşturulan divan heyetinin ardından bir konuşma gerçekleştiren Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, Van ilçe kongrelerinin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, yerel seçimlere Van teşkilatı olarak hazır olduklarını söyledi.

Kongrelerin Gelecek Partisi adına Van'a ve ilçelerine hayırlı olmasını dileyen Başkan Karabıyık, başarı dileklerinde bulundu.

Daha sonra söz alan mevcut Başkan Halit Bitik, kongreye katılımlarından dolayı teşekkürlerini dile getirerek, kongrenin hayırlı olmasını diledi.

"FİLİSTİN'DE 50 GÜNDÜR SOYKIRIM VAR"

Konuşmasına 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Filistin'e yönelik katliamları kınayarak devam eden Başkan Bitik, "Sayın Divan, Sayın İl Başkanım, Sayın ilçe başkanlarım, kadın kolları ve değerli parti üyeleri, basınımızın çok kıymetli mensupları; Van'ın dört bir tarafından kongremize gelerek bu salonu muazzam bir coşkuyla dolduran davamızın fedakar mensupları hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. İsrail terör devleti dünyanın gözü önünde Filistin'de 50 gündür soykırım yapıyor. Maalesef bu soykırıma dünya sessiz, kör ve sağır. Bu katliamları gerçekleştiren Siyonist İsrail'i lanetliyorum. Evler, okullar, hastaneler, camiler, kutsal mabetler bombalanıyor, adeta ölüm yağıyor. Şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Zafer inşallah Filistin'indir. İnanıyorum ki Mescid-i Aksa eninde sonunda özgürlüğüne kavuşacaktır" dedi.

"SİYASET HAK VE ADALET YERİDİR"

Siyasetin toplumun içerisinde çıkıp devleti hak ve adalet ekseninde yönetme ve emanete sahip çıkma işi olduğunu belirten Bitik, "Emanet toplumundur. Siyasetçi devlet emanetini üstlendiğinde, sadece mensubu olduğu parti ya da dünya görüşünü değil, kendisi gibi olmayanların da hak ve özgürlüklerini korumak ve onların gelişimine katkı vermekle yükümlüdür. Evet, öyle bir gelecek kuralım ki çatışma değil, diyalog olsun. Çifte standart değil adalet olsun. Üstünlük ve kibir değil, eşitlik ve tevazu olsun. Sömürü değil, işbirliği olsun. Baskı ve tahakküm değil insanlık ve özgürlük olsun" diye konuştu.

"YOLUMUZDAN ASLA DÖNMEDİK"

Dün olduğu gibi bugün de izlediğimiz yolumuzdan asla taviz vermeden bu yola devam ettiklerini söyleyen Bitik, "İlk kongremizde de ne söylediysek bu bugün de aynısı söylüyoruz. Rüzgara, konjonktüre, makama ve mevkiye göre yön değiştirmedik. O yüzden istikrar görmek isteyen bu salonu baksın. Bu salonda güce teslim olmayanlar var. Haksızlığa boyun eğmeyenler var. İlk virajda veda edenleri değil, ahde vefa gösterenler var. Aldatmayan ve aldanmayanlar var. Salihlerin yolunda olanlar var. Evet, bir çiçekle bahar olmak diyenler… İşte bu salonda Gelecek baharları müjdeleyen çiçekler var. Çok kıymetli hazirun; 2001 yılında ilk kongremizi coşkulu bir şekilde icra etmiştik. Arada geçen zaman diliminde birçok alanda hem partimizin üye portföyünü yükseltmek hem de Edremit ilçemize katkı sunmak adına birçok etkinlik gerçekleştirdik. Gücümüz yettiğince, dilimiz döndüğünce kentimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Rabbim hepimize daha güzel hizmetler nasip etsin inşallah. Yeniden büyük Türkiye, yeni ve daha adil bir dünyanın kurulması dileğiyle hepinize katılımlarından dolayı teşekkürlerini diliyorum" ifadelerini kullandı.

Tek liste halinde yapılan kongre seçiminde mevcut Başkan Halit Bitik güven tazeledi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR