Tarih: 04.12.2012 12:05

Dokunma... Necdet TAM yazdı

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye gündemi; BDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması tartışmalarıyla çalkalanıyor.
 
Erdoğan’ın talimatıyla, DTK Eş başkanı Aysel Tuğluk başta olmak üzere yaklaşık olarak 10 BDP’li milletvekilinin dokunulmazlıkları kaldırılması için hazırlanan fezleke TBMM’ye gönderildi.
Başbakanın arzusu yerine getirilirse, (ki umarız  bu en son ihtimal olur) toplum  neler yaşayacağımızı tahmin etmek dahi istemiyoruz.
 
Neden mi?

Birincisi; ölümler alenen kapıya dayanır 90’lı yılların içinde buluruz kendimizi

İkincisi; bu bölge tümden karışır

Üçüncüsü duygusal bağlar tamamen kopar ve güven müthiş bir sekteye uğrar…
 
Dördüncü ve son tahmin hepsinden daha zor ve içinde çıkılmaz olanı, Bundan sonraki süreçte
Tartışma konusu sadece “Bağımsız Kürdistan” üzerinden yapılır.
 
Hal böyle iken;
 
Yerelde seçilmişleri tutuklanan bir partinin çalışmaları illegal gösterilip bir bütün siyasi baskı ve operasyonlarla belediyeleri elinden alınıyorsa, bu insanların bundan sonraki süreçte Türklere olan güveninin bittiğini Recep Tayyip Erdoğan hükümeti tasdik etmiş olacak.
 

Bir ülke göz göre parçalanmaya adım adım ilerleyecek!
 

21 yüzyılın padişahı Erdoğan’ın, idamdan sonra fezlekelerini istediği BDP’li vekilleri saf dışı bırakıp tahta geçme arzuları çok ürkütücü bir hal aldı.
 

2007’nin Başbakan’ında eser yok şimdi!
 

Oysa sayın başbakanın ve başbakanın kararlarına çanak tutan, Kürt milletvekillerinin  bu tavrı, toplumsal uzlaşı alanında büyük kırılmalar yaşatır..
 

Sabah akşam operasyon haberleriyle yatıp kalkan bir halkın vekillerine yönelik dokunulmazlıkların kaldırılması, şiddeti kapıya dayamaktan öteye geçmez!…
 

Tüm bunlar yetmezmiş gibi bölgede iktidarı ellerinde bulunduran BDP’li belediyelere, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve parti yöneticilerine yönelik başlatılan “bertaraf “etme “ Tasfiye “etme operasyonları, iktidarın bölgede var olan gücünü yitirmesinden başka bir fayda sağlamaz.
 

Geriye dönüp son üç yıla bakmak lazım sadece, Van üzerinden.
BDP Van belediyesini AKP’li Burhan Yenigün’den 200 milyonluk bir borçla devraldı. Sadece Van belediyesi değil birçok ilçe belediyesini de yüklü borçlarla aldı.

 
Ama bir belediyeyi almak BDP için kolay olmadı. BDP Van’da aldığı belediyelere karşın iktidarın tahammülsüz davranışları vesvesesiyle birçok akli selim yöneticisini cezaevine uğurladı. Konuşmaları, miting ve basın açıklamaları, kıldıkları namaz bile, iddianamelere geçip suç unsuru sayıldı.
 

Oysa Vanlılar geçmişte devralınan ve gerçekte bu kadar yolsuzluğa imza atmış bir yöneticinin yargılanmasını, çıkıp hesap vermesini beklerken, Umulmadık bir şekilde seçimleri 20 bin oy farkıyla kazanmış çalışan bir belediyenin/ Belediyelerin başkanlarının tutuklandığına tanıklık ediyor
 

Koca bir şehrim mümtaz, sempatik; hemen herkes tarafından sevilen son 50 yılın en iyi belediye başkanı denilen Bekir Kaya cezaevine gönderiliyor.
BDP’li Van’daki belediye başkanlarının iddianamelerinin hiçbirinde yolsuzluk yaptığına ilişkin tek bir suçlama yok. ama öteki tarafta belediyeyi babasının çiftçiği gibi görüp kamunun parasını çar çur eden adam hala geziyor.
 

Yukarda saydığım gibi; basın açıklamaları, mitinglerdeki söylemler, kıldıkları namazlar ve temelinde BDP’li olmaları ile birlikte örgüt adına yapılanmaları ileri sürülüyor.
 

Yerelde bunca tutuklama skandalları yaşanırken, her gün BDP’li seçilmiş ve çalışanlara operasyonlar düzenlenip gözaltına alınırken, milyonlarca halkın oylarıyla seçilmiş milletvekillerin ‘dokunulmazlıklarını da gelin kaldırın ve adına demokrasi deyip hala kardeşlikten söz edin.
 

Bu durumda Empatinin çok yersiz olduğunu düşünüyorum
 
Sadece insan olarak olaya baktığımızda bu insanların yerinde siz olsanız
 
Ne yapardınız?
 
Türklere güvenip yeniden meclis çatısı altında siyaset yapmayı mı?
 
Yoksa biz halen “kardeşiz” demeyi mi sürdürecektiniz?
 
Soruyorum siz hangisini tercih ederdiniz?
 
Şu bir gerçek!
 
Sabırları sınan artık.BDP’liler değil
 
Onlara oy vermiş milyonlarca insan, hemen her gün duygusal ayrışmaya kapılarak Bu ülkenin yasalarına kanunlarına inanmıyor. “Kardeşlik” söylemlerine inanmıyor. Hak hukukun zedelendiğine olan inançları her geçen gün giderek artıyor.

Siz istediğiniz kadar bu operasyonların yargı kararıyla yapıldığını söyleyin. Ama insanlar bunun AKP eliyle yapıldığını hemen her alanda ifade ediyor.
 
Yaşamın Kürtler için giderek çetrefilleştiği bu coğrafyada yapılan gözaltı ve tutuklamalar BDP’yi bu halkın gözünde haklı kılmaktan başka bir sonuca varmıyor.
 
Operasyonlar arttıkça duygusal kopuşmalar halkalaşıyor. Gözaltı ve tutuklamalar arttıkça nefret artıyor.
 
Buna birde dokunulmazlıkları kaldırılan vekilleri ekleyin…
 
Bu ülkede Kürt olmanın onların zihninde suç olduğunu göreceksiniz.
 
Oy verdikleri partinin yerelde; seçilmişlerinin tırpanlanmasının hemen yanı başında bu sefer Ulusalda kendilerini temsil eden Vekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması kapanmaz yaralarının açılmasına neden olacaktır.
 
Bu nedenle yapılan onca yanlıştan sonra yeniden bir yanlışa 75 Kürt vekilin oyuyla da yeni bir yanlışı tasdik etmek, bu ülkenin Güneydoğusunu cehenneme çevireceği aşikardır.
 
Varın! Kararı bu bölgede bu kadar olayın meydana geleceğini düşünmeyecek kadar zeka seviyesi düşük sözde yöneticilerin dışında siz okurlar düşünün…



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —