Tarih: 24.11.2012 14:44

Depremzede Öğretmenler Unutulmaz Bir Gün Yaşadı

Facebook Twitter Linked-in

Van Öğretmenler Derneği (VÖDER), 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir program düzenledi. Programa katılan eğitimci yazar Mehmet Yıldız, öğretmenlik mesleğinin önemine değindi. Türk halk müziği sanatçısı Görkem, söylediği Türkçe ve Kürtçe şarkılarla öğretmenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

5 yıldızlı bir otelde gerçekleştirilen programa Van Vali Yardımcısı Zafer Çoşkun, Van Milli Eğitim Müdürü İhsan Sayılır, eğitimci yazar Mehmet Yıldız, Türk halk müziği sanatçısı Görkem, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kurum müdürleri ve eğitimciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından dernek çalışmalarının anlatıldığı slayt gösterisi izlendi. Açılış konuşmasını yapan VÖDER Başkanı Zekeriya Yıldız, öğretmenliğin ne kadar önemli bir meslek olduğunu anlattı. Üstad Bediüzzaman'ın tespitine göre bu ülkenin ve hatta tüm dünyanın üç büyük hastalığı olduğunu hatırlatan Yıldız, "Bunlar, cahillik, fakirlik ve bölünmüşlüktür. Bunlar eğitim yoluyla giderilir. O yüzden öğretmenlik mesleği çok kutsal bir meslektir." dedi.

Van Milli Eğitim Müdürü İhsan Sayılır, Öğretmenler Günü'nün öğretmenlerin kendilerini muhasebeye çektiği gün olduğunu ifade etti. 24 Kasım'ı kendilerine emanet edilen öğrencilere layıkıyla sahip çıkıp çıkılmadığının hesabının yapıldığını gün olarak niteleyen Sayılır, "Rüyalarımızda bile bunu göreceğiz. Çünkü insanlar en kıymetli varlıklarını bize emanet ediyor. Eğer bunlara layıkıyla bakmadıysak hesabımız zor olur. Ancak görevimizi hakkıyla yerine getirmişsek, hesabımız kolay olur. Çocuklarımızı saygı ve sevgiyle yetiştirirsek ülkenin geleceği bir başka güzel olur. Bu da sevgili öğretmenlerimizin elinde." diye konuştu.

Konuşmasına geçen sene depremde hayatını kaybeden öğretmenlere Allah'tan rahmet isteyerek başlayan Van Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, öğretmenlerin geleceğin teminatı olduğunu söyledi. Ülkenin en önemli sorunların başında cehalet ve fakirliğin geldiğini belirten Coşkun, "Cahil adam fakir kalıyor. Fakir adam cahil kalıyor. Fakir ve cahil kalan sürekli birbiriyle çatışıyor. Bu sorunların aşılmasında her zaman değerli öğretmenlerin yer alıyor. Bu yüzden öğretmenleri çok seviyorum." ifadelerini kullandı. Bütün dünyanın ekmek, hava ve su kadar fedakar öğretmelere ihtiyaç duyduğunun altını çizen Coşkun, öğretmenlerin Fatih Sultan Mehmet'ler ve Yavuz Sultan Selim'ler gibi iyi bir nesil yetiştirdiği için onlara ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Okulları kundaklayan Pkk yandaşlarına tepki gösteren Coşkun, "Bazı hainler önceki gün okulumuzu yaktı. Masum çocukların sadece okumak amacıyla gittiği o eğitim yuvalarından ne istiyorlar. Tek amaçları bu okula gidenler cahil kalsın. Bu kadar insan fakir kalsın ve kendisine güç kaynak olsun. Bu oyunları bozacak tek kesim öğretmenler o yüzden ben sizi çok seviyorum." şeklinde konuştu.

Eğitimci yazar Mehmet Yıldız, öğretmenlik mesleğinin çok kutsal bir meslek olduğunu hatırlattı. Konuşmasında öğretmenlik dönemindeki hatıralarını anlatan Yıldız, ara ara öğretmenlere tavsiyelerde bulundu. Öğretmenlerin her öğrencisiyle ayrı ayrı ilgilenmesi gerektiğini belirten Yıldız, "Öğrencilerin hepsi bize emanet. Onlara gözümüz gibi bakmalıyız. Onlar için dua etmeli ve büyük insanlardan onlar için dua istemeliyiz. Onların bahçıvanı olmalıyız. Onlarla yakından ilgilenirsek onlar bizim için birer güzel çiçek olur." dedi. Öğretmenlik döneminde öğrencilerin evlerini gezerek, onları daha çok tanımaya çalıştığını dile getiren Yıldız, "Araştırmayı bilirsek her öğrenci bizim için ayrı bir gezegendir. Ankara'da öğretmenlik yaptığımda bir hocamız bana 'zeki ve Çalışkan öğrencileri çok sevme' demişti. 'Diğerlerini sev, çünkü onları seven çok olur' demişti. Çok doğru söylemişti. Ben de bunu o günden beri kendime prensip edindim." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, geceye katılan eğitim sendikaları, kurum müdürleri ve sponsorlara birer plaket takdim edildi. Daha sonra sahne alan Türk halk müziği sanatçısı Gökmen bir konser verdi. Konserde, söylediği parçalarla eğiticileri coşturan Gökmen, özellikle Çawreşamın, Şemmame, Beta Nabe gibi Kürtçe parçalarla büyük beğeni topladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —