CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK TASFİYESİ

Van da ordudan çıkarılanlar arasında yer alıyor.

VAN 28.07.2016 10:50:31 0
CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK TASFİYESİ
Tarih: 01.01.0001 00:00
 15 Temmuz’da 240’tan fazla vatandaşın hayatını kaybettiği darbe girişimi sonrası orduda cumhuriyet tarihinin en büyük tasfiyesine imza atıldı. OHAL kapsamında alınan Kanun Hükümünde Kararname ile 149’u general 1684 asker Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edildi
El-cezire
OHAL kapsamında alınması gereken tedbirlere ilişkin Resmi Gazete’de yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile toplam 1684 asker Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edildi. 
Kararnamede, “milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen “Fetullahçı Terör Örgütü’ne aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olduğu” belirtilen askerlerin kuvvet komutanlıklarına göre dağılımı şöyle:
Kara Kuvvetleri Komutanlığı: 87 general, 726 subay, 256 astsubay
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı: 32 amiral, 59 subay, 63 astsubay
Hava Kuvvetleri Komutanlığı: 30 general, 314 subay, 117 astsubay
İhraç edilenler arasında eski 2. Ordu Komutanı Adem Huduti ile darbe girişimi sonrası tutuklanan eski Hava Kuvvetleri Komutanı ve Yüksek Askeri Şura üyesi Akın Öztürk de bulunuyor.
Genelkurmay Başkanı Akar ile birlikte Akıncı Üssü’nden Çankaya Köşkü’ne helikopterle birlikte dönen Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Dönüşüm Dairesi Başkanı Tümgeneral Mehmet Dişli de ihraç edilenler arasında.
EDOK Komutanı Korgeneral Metin İyidil,  savaş uçaklarına havada yakıt yapılması için İncirlik’ten tanker uçak kaldırdığı suçlamasıyla tutuklanan İncirlik 10. Üs Komutanı Bekir Ercan Van da ordudan çıkarılanlar arasında yer alıyor.
tsk
tsk
 
Yeniden TSK’ya kabul edilmeyecekler
Bu isimlerin yanısıra Korgeneral Yıldırım Güvenç, Korgeneral İlhan Talu, Korgeneral Salim Ulusoy,  Tümgeneral Kubilay Selçuk, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem, GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesinden Tümamiral Bekir Sıtkı Cebeci ile Akın Öztürk’ün damadı Pilot Kurmay Yarbay Hakan Karakuş da ihraç edilenler listesinde.
TSK’dan çıkarılan asker kişiler, mahkumiyet kararı aranmaksızın askeri rütbe ve memuriyetleri alınacak ve bu kişiler yeniden TSK’ya kabul edilmeyecek. Bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemeyecek, doğrudan veya dolaylı olarak görevlendirilemeyecek. Bunların uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, denetim kurulu tasfiye kurulu üyeliği vesair görevleri de sona ermiş sayılacak.
Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu ile Sahil Güvenlik Komutanlığı Kanunu’nda da bazı değişikliklerin yapıldığı kararnameye göre, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı, İçişleri Bakanlığına bağlandı.
Kararnameye göre  Yüksek Askeri Şura’da (YAŞ) alınacak kararlar ile yapılacak olan terfi, atama, nasıp, kadroların kullanılması, emekliye sevk ve ilişik kesme işlemleri 29 Temmuz 2016 tarihi itibarıyla uygulanacak.