Cinping Perinçek, "Uygurların gerçek savunucuları biziz" dedi

Perinçek, bugün partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında megalomanlığını ispatladı. Gündeme uydurma iddialar ile dahil olan ve gerçeklikle alakası olmayan Perinçek; “Uygur halkının insanca yaşama haklarının gerçe

SİYASET 30.01.2021 11:38:11 0
Cinping Perinçek, "Uygurların gerçek savunucuları biziz" dedi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, bugün partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında megalomanlığını ispatladı. Gündeme uydurma iddialar ile dahil olan ve gerçeklikle alakası olmayan Perinçek; “Uygur halkının insanca yaşama haklarının gerçek savunucusuyuz.” ifadelerini kullandı.  

Doğu Türkistan’daki Müslümanların Çin tarafından soykırıma tabi tutulmasına sesini çıkarmayan tam tersine ‘soykırım söylemlerini ABD propagandası’ olarak gören Perinçek Uygurların haklarının gerçek savunucusu olduğunu iddia ediyor.

Perinçek basın toplantısında, "Biz Vatan Partisi olarak, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Sinciang–Uygur bölgesine Türkiye’den bakıyoruz." derken, “Uygur halkının insanca yaşama haklarının gerçek savunucusuyuz. Vatan Partisi, Uygurların Çin Halk Cumhuriyeti’nin bütünlüğü içinde insanca yaşaması, her alanda gelişmesi ve Çin’in ve özerk bölgenin yönetimine aktif katılımı için her çabayı göstermektedir.” ifadelerini kullandı.

Perinçek hızını alamamış olsa gerek, “Vatan Partisi, Türkiye’de veya Çin’de yaşayan Uygurların Çin Halk Cumhuriyeti içindeki çeşitli sorunlarını çözmede etkili ve başarılı olmaktadır. Bu konuda Çin makamlarının da anlayışlı ve yapıcı bir tutum içinde olduklarını tecrübeyle saptamış bulunuyoruz.” dedi.

Perinçek daha da ileri giderek çözüm yolları da sundu,

“Uygurların hakları, teröristleri destekleyerek değil, Türkiye-Çin dostluğu zemininde çözülür. Uygurlar da bunu istemektedir. Çin’e karşı terör eylemlerini desteklemek, Uygurların değil, ABD emperyalizminin politikasıdır. Uygurlar, Türkiye-Çin dostluğu ve iş birliğinde köprü görevi yapmaktadırlar. Bu konumları özenle geliştirilmelidir. Uygurların geleceği için güvence, Çin’in sosyalizm yolunda ısrar etmesi yanında, Türkiye-Çin dostluğudur. Uygurlara kötülük etmek isteyenler, Çin’i sosyalizm yolundan çevirme planlarına alet oluyorlar ve Çin-Türkiye dostluğunu bozmaya çalışıyorlar. Asya’nın iki ucundaki ülkelerimiz arasında karşılıklı güven, Uygurlar için de güvencedir."

HAKSÖZ HABER