CHP Van'a çıkarma yapacak

Daha önce Gaziantep ve Kayseri'de belediye başkanları çalıştayı gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi, bu kez 27-29 Mayıs tarihlerinde 247 belediye başkanı ile Van'da bir araya gelecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ba?

SİYASET 23.05.2022 23:08:23 0
CHP Van'a çıkarma yapacak
Tarih: 01.01.0001 00:00

Cumhuriyet Halk Parti'li belediyelerin belli aralıklarla düzenlediği belediye başkanları çalıştayını bu kez Van'da gerçekleştirecek. 27-29 Mayıs tarihlerinde Van'da düzenlenecek olan çalıştay kapsamında 11'i büyükşehir 10'u il olmak üzere toplam 247 belediye başkanı bir araya gelecek.

Van'da 3 gün boyunca devam edecek olan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, 247 belediye başkanının bir araya geleceği çalıştayda 31 Mart tarihinden bu yana yaptıkları çalışmalar ve bundan sonraki adımlar masaya yatırılacak. Ayrıca belediyelerin kendi aralarında yardımlaşmalarını ve ortak projelerde buluşmalarını amaçlayan arama toplantıları yapılacak.

Van'da düzenlenecek olan kamp çerçevesinde belediye başkanları il merkezinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirecek. Yine bu kapsamda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da kentin kanaat önderleri, iş insanları ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelmesi planlanıyor.

Toplantı adresi için Van'ın seçilmesinin, Kılıçdaroğlu'nun 4 yıllık aranın ardından gerçekleştirdiği 9-10 Mart'taki Diyarbakır ziyaretinden sonrasına denk gelmesi dikkat çekti. CHP Doğu Masası bölgede partinin etkinliğini arttırmaya çalışırken, Kılıçdaroğlu'nun peş peşe yaptığı ziyaretler ile bu etkiyi arttırmaya çalıştığı belirtiliyor.

CHP'li milletvekilleri ve parti meclisi (PM) üyeleri de Van'daki toplantının ardından, 3 Haziran'da saha çalışmalarına başlayacak. Her ile iki milletvekili gidecek şekilde, vekiller 51 ile dağılacak. Gittikleri yerlerde vatandaşlarla buluşacak olan milletvekilleri, aynı zamanda esnaf odaları, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve ilin kanaat önderleriyle buluşacak.

Milletvekilleri bu buluşmalar sonucu, illerin çözülmesini istediği öncelikli sorunları ele alarak bu sorunlardan oluşan bir rapor hazırlayacak. Bu raporlardan çıkarılan sonuçlar ise CHP Genel Merkezi'ne iletilecek. CHP de söz konusu raporlar doğrultusunda iktidar olunduğunda atılacak adımların yol haritasını belirleyecek.

Van'da 3 gün boyunca devam edecek olan toplantının ana gündemi ise 2023 seçimleri olması bekleniyor.