CHP Heyeti Van’daki kanaat önderleri ile buluştu

Van’daki temaslarına devam eden Cumhuriyet Halk Partisi, kanaat önderleri ile buluştu.

SİYASET 12.08.2021 17:51:17 0
CHP Heyeti Van’daki kanaat önderleri ile buluştu
Tarih: 01.01.0001 00:00

VANGÖLÜ TV ÖZEL

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki heyet, bir otelin toplantı salonunda Van’daki Kanaat Önderleri ile bir araya geldi. Bölgedeki ve ülkedeki sorunları, kanaat önderlerinin üzerine düşen görevleri, sorunların çözümüne dair atılması gereken adımları anlattı.

İktidar olacakları dönemde tüm barış akademisyenlerinin cezaevinden çıkarılacağının, ırkçılığı bitireceğinin Devleti ‘cam gibi şeffaf’ yapacağının, her türlü düşünce tarzının demokratik çerçevede hakkını savunacağının sözünü verdi.

Sığınmacılara da değinen Genel Başkan, Suriyelileri dostça, kardeşçe ve her türlü ihtiyaçlarını gidererek ülkelerine uğurlayacaklarını bildirdi. Afganistan’dan gelen mültecilere de değinen Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afganistan’dan gelen mültecileri Joe Biden ile yaptıkları görüşmede kabul ettiğini söyledi. Gençlerin Afganistan’dan çıkıp hükümet gözetiminde geldiğini, gelenler arasında kadın ve çocukların hemen hemen olmadığını, Türk askerinin de buna karşın Taliban ile mücadelede Afganistan’da olmasına karşı olduğunu söyledi. Afganların 2400 kilometre yolu aşıp Türkiye’ye nasıl geldiğini de sorguladı. Aynı zamanda Kılıçdaroğlu, dış politikayı da değiştireceğini söyledi.

Tüketen değil üreten toplum olacaklarını kaydeden Genel Başkan, çiftçinin üretimde zorlandığını, Van için de cazibe merkezlerinin olması gerektiğini, gelir düzeyinin de artırılmasının gerektiğini açıkladı.

Akıl ve mantık çerçevesinde Kürt sorununu demokratik yollarla çözeceğini, bu ülkeye huzuru getireceğini ifade etti.
Soru cevap şeklinde devam eden programın ikinci bölümü basına kapalı oldu

Kaynak : Vangölü TV