Çevre Şehircilik Bakanı Kurum'dan Van paylaşımları

Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan ile Van’da katıldığı Van Gölü sempozyumu öncesinde ve sonrasında sosyal medya hesabından Van paylaşımları yaptı.

VAN 2.06.2021 10:26:30 0
Çevre Şehircilik Bakanı Kurum'dan Van paylaşımları
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bakan Kurum sempozyuma katılmadan önce ziyaret ettiği Van Gölü çevresini ve devam eden projeler ile ilgili birden çok Van paylaşım yaptı.

DALGIÇ EKİPLERİNİN TEMİZLİK ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

Bakan Kurum il olarak Van Gölünde dalgıçların yaptığı temizliği inceleyerek, “Van Gölü'nde dalgıç ekiplerince yapılan temizlik çalışmalarına ilişkin bilgi alarak çocuklarımızla birlikte kıyı temizliği yaptık. Her birine çevre hassasiyetleri için teşekkür ediyorum. Daha yeşil bir Van için bugünün anısına dikilen ladin ağacımıza su verdik.” İfadelerini kullandı.

DİP TEMİZLİĞİ YAPILAN BÖLGE EMİNE ERDOĞAN İLE İNCELENDİ

Van Gölü'nde dip temizliği başlattığımız bölgeyi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi ile birlikte inceledik. Van Gölü'müzde dip temizliği yaparak canlı türlerimizin yaşam alanını, doğal haline kavuşturacağız.

İLERİ BİYOLOJİK TESİS 5 HAZİRANDA AÇILACAK

Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi ile incelemelerde bulunduğumuz 'Van Merkez İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nin açılışını, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde gerçekleştireceğiz.

SU ARITMA TESİSLERİ İLE VAN GÖLÜ KİRLİLİKTEN KURTULACA

 Van Gölü Havza Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı kapsamında, tesisimizin faal hale gelmesi ve Erciş, Gevaş, Edremit ilçelerinde bulunan atık su arıtma tesislerinin de tam kapasite çalışması ile Van kirlilikten kurtulacak. Tesisimizle Van Gölü’nün ekosistemini, balıkları, tüm canlıları, zengin biyolojik çeşitliliği ve endemik türlerini en güzel ve sağlıklı şekilde koruyacağız.

VAN GÖLÜ SAHİLLERİ HALKA AÇILACAK

Tüm bu çalışmalarımızla, Van Gölü; çevre düzenlemeleriyle, bisiklet ve yürüyüş yollarıyla, millet bahçeleriyle, temizliğiyle, canlı hayatıyla, masmavi sularıyla dünyanın göz bebeği, dünyada bir cazibe merkezi olacak. Bu büyük hedefi hep birlikte başaracağız. 

BAKAN KURUM’DAN EMİNE ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Van Gölü çalışmalarımız başta olmak üzere tüm çevre projelerimize destek olan Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'ye şükranlarımı sunuyor, Van Gölü Sempozyumu'nun Van şehrimiz, ülkemiz ve Milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum.