Cep Telefonu Hırsızlığı, Güvenlik Kameralarında

Van'da müşteri kılığında girdikleri iş yerlerinden cep telefonu çalan hırsızlar, mağaza çalışanının dikkati sonucu yakalandı.

VAN 23.02.2013 14:15:53 0
Cep Telefonu Hırsızlığı, Güvenlik Kameralarında
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da müşteri kılığında girdikleri iş yerlerinden cep telefonu çalan hırsızlar, üçüncü girişimlerinde mağaza çalışanının dikkati sonucu yakalandı.

Cumhuriyet Caddesi'nde cep telefonu satışı yapan mağazalara aynı gün müşteri kılığında giren 4 hırsızın güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri, hırsızların soğuk kanlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Mağazalarda cep telefonlarının sergilendiği kilitli çekmeceleri ellerindeki anahtarlarla açarak beğendikleri telefonları çalan hırsızlar, girdikleri iki iş yerinden 4 cep telefonu çaldıktan sonra üçüncü girişimlerinde yakayı ele verdi.

İş yerlerindeki güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedilen görüntülerde, mağazaya giren iki hırsız, çalmak istedikleri telefonları beğendikten sonra biri elindeki anahtarla telefonların bulunduğu vitrini açarken diğeri de çalışanların görüş açısını kapatıyor.

Beğendikleri telefonları çekmeceden çıkaran hırsızlar, bir süre daha oyalandıktan sonra hiçbir şey olmamış gibi iş yerinden ayrılıyor.

Girdikleri iki iş yerinde aynı yöntemle 4 telefon çalan hırsızlar, üçüncü denemelerinde mağaza çalışanının dikkati sonucu girişimlerinde başarısız oluyor.

Mağaza sahibi, durumundan şüphelendiği hırsızların birkaç telefon modeli sorduktan sonra mağazadan ayrılmasıyla polise haber veriyor.

İhbar üzerine kısa sürede olay yerine giden ve güvenlik kameraları görüntülerini inceleyen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kimliklerini belirledikleri hırsızları kısa sürede yakaladı.

Gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 4 zanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Muhabir: Necat Hasar

Yayıncı: Levent Harman - Van