Çelik: Van 90'lı yıllara döndü

Eski Bakan ve AK Parti Van- Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Hüseyin Çelik, Van'da yaşanan uçak sorunlarını gündeme taşıyarak, Van'ın 90'lı yıllara geri döndüğünü ifade etti.

SİYASET 13.08.2022 10:34:00 0
Çelik: Van 90
Tarih: 13.08.2022 10:36

Van'da adeta kronikleşmiş bir sorun haline gelen uçak seferleri sorunu, bitmek bilmiyor. Van'daki uçak sorunu defalarca gündeme getirilmesine ve THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat'a aktarılmasına rağmen bir türlü çözüm bulmadı.

Van'da son dönemlerde sıkça gündeme gelen uçak seferleri sorunuyla ilgili açıklamalarda bulunan Eski Bakan ve AK Parti Van- Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Hüseyin Çelik, son aylarda tıpkı 90'lı yıllardaki gibi Van'da uçak bileti sorununun devam ettiğini belirtti.

2019 yılında Van Ferit Melen Havaalanı'nda başlatılan genişletme çalışmalarının ardından uçak sefer sayılarında yapılan değişiklik ve bilet fiyatlarındaki artış ile yolcuların günler öncesinden uçak bileti bulamaması ve biletleri yüksek fiyattan alması bir türlü çözüme kavuşturulamadı.

Van'ın 1,5 milyona yakın nüfusu sahip olmasına rağmen, uçak sefer sayılarının yetersiz olması ve astronomik fiyatlarla biletlerin satışa sunulması, vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. Konuyla alakalı THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat ile birebir görüşmeler ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne defalarca soru önergeleri verilmesine rağmen, kronikleşmiş bir sorun haline gelen uçak seferleri sorunu çözüm bulmadı.

Van'da havayolu ulaşımında yaşanan sorunlarla ilgili THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat ile bir görüşme gerçekleştirdiğini belirten Eski Bakan ve AK Parti Van- Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Hüseyin Çelik, Van'ın adeta 90'lı yıllara geri döndüğünü vurguladı.

Van'da günlük olarak 7 ile 10 arasında değişen uçak seferleri kentin ihtiyacına karşılık vermezken, Van'ın nüfusundan az nüfusa sahip illerde ise, sefer sayılarının Van'dan 2 kat fazla olması tepki çekiyor.

Uçak sefer sayılarında yaşanan sıkıntıdan dolayı, turizm anlamında da istediği verimi elde edemeyen Van, her anlamda sorun yaşıyor.

"HAVA YOLU, HALKIN YOLU OLMAKTAN ÇIKIYOR"

Uçak sefer sayılarındaki sorunlarla ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Hüseyin Çelik, "90'lı yıllarda Van'ın en popüler adamı THY Van Müdürü Çetin Zırhlı idi. Çünkü Van'a çok az sayıda uçuş vardı ve insanlar THY Müdürü Çetin Bey'e bin ricalar ederek ancak bilet bulabiliyorlardı. O zaman sanal bilet imkanı da olmadığı için boş yer var mı yok mu bunu bilemezdiniz. Son aylarda Van'da tıpkı 90'lı yıllardaki gibi Van'da uçak bileti yok satıyor. Acil hastalarına bilet bulmam için arayan arayana. Bunu, THY Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Bolat ile de konuştum ama değişen bir şey olmadı. Özel havayollarına rağmen yer yok. Hava yolu, halkın yolu olmaktan çıkıyor!" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz