Canlı canlı çarmıha gerildiler!

Filipinler ve Hindistan'da Hz. İsa'nın çarmıha gerilişinin provaları ürkütücü görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu.

VAN 30.03.2013 13:38:53 0
Canlı canlı çarmıha gerildiler!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Dünyanın dört bir yanından binlerce Hristiyan, 'İyi Cuma' veya 'Kutsal Cuma' olarak adlandırılan günü kutladı. Filipinler ve Hindistan'da Hz. İsa'nın çarmıha gerilişinin provaları ürkütücü görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu.

Filipinler'de, Katolik Kilisesi'nin onayını alan bazı kişiler, Hz. İsa'nın çarmıha gerilişini 9. kez canlandırdı. Bu kişilerin çivilerle ellerinden ve ayaklarından çarmıhlara çivilenmeleri ürkütücü görüntülere yol açtı. Düzenlenen resmi töreni, binlerce kişi meraklı ve dehşet dolu bakışlarla izledi.

Hindistan'da da kiliseden onay alan bazı kişiler, Hz. İsa'nın çektiği çileyi hissetmek, günahlarından arınmak ve İsa'ya teşekkürlerini sunmak için kendilerini çarmıha gerdirdi.

Hıristiyan inancında Kutsal Cuma'nın Hz. İsa'nın çarmıha gerildiği gün olduğuna inanılıyor. Güney Amerika'daki ülkelerin çoğunda Kutsal Cuma resmi tatilken, ABD'de ulusal tatil değil ama bazı eyaletlerde resmi tatil.

Cumartesi gecesine kadar yasta kalacak Hıristiyanlar Cumartesi gece yarısı ayinlerinde yakacakları mumlarla, 'Hz İsa'nın dirilerek yeniden göğe yükselişini' kutlamaya başlayacak.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Star