Çaldıran’a ikinci 112 istasyonu…

Acil sağlık hizmetlerinin yerinde, zamanında ve etkili bir şekilde yapılabilmesi amacıyla Van’ın Çaldıran ilçesinde 2 Nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun açılışı yapıldı.

VAN 23.08.2017 10:39:21 0
Çaldıran’a ikinci 112 istasyonu…
Tarih: 01.01.0001 00:00
 112 acil istasyonunun açılışına Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, İl Sağlık Müdür Vekili Şebnem Kartal, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Ümit Yaşar Can, Erciş İl Sağlık Müdürü Furkan Gümüş ve hastane çalışanları katıldı.

     112 acil istasyonunun kurdelesini kesen Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dündar, “Çaldıran ilçemizde yaptığımız çalışmalar sonucunda ikinci 112 acil istasyonunun açılışından mutluluk duyuyorum. Dilerim 112’ye ihtiyaç duyulmasın. Ancak Allah eksikliğini de vermesin. İlçemizde daha önce bir 112 acil istasyonumuz vardı zaman zaman yetersiz kalmaktaydı ve şuan ikinci bir acil 112 istasyonunu kurduk. Çaldıran nüfus yoğunluğu olan ve D975 İran transit yol üzerinde kurulmuş bir ilçemiz. Zaman zaman acil vakalara müdahalede yetersiz kalan 112 acil istasyona ihtiyaç duyulduğundan il ve ilçelerden takviye edilmek zorunda kalınıyordu ve buda zaman kaybına yol açmaktaydı. Bu sorunumuzu çözmenin mutluluğunu yaşıyorum. Çaldıran ilçemizde sağlık sektöründe büyük kalıcı çalışmalarımız devam etmektedir. İlçemizde 100 yataklı devlet hastanemizin proje çalışmaları bitmek üzeredir. Projeyi Çaldıran’ın kış şartlarına uygun halde yapılması için gerekli müracaatlarımızda kabul gördü. Proje yakında tamamlanarak ihale aşamasından sonra yapılmasını bekliyoruz” dedi.

     İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz ise, Çaldıran Devlet Hastanesi bahçesine, 112 merkez istasyonlarından birini daha konuşlandırdıklarını söyleyerek, “İl geneli istasyon sayımız 33’e çıkmış oldu. Meydana gelebilecek iş kazalarına ve olumsuzluklara karşı ilk müdahalede bulunacaktır. Ayrıca, yine bu bölgemizde meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı yapılacak anonslarla da istasyonumuz ilk müdahale de bulunacak ve 7 / 24 saat esasına göre çalışacaktır. Acil sağlık Hizmetleri önem arz eden bir konudur. Acil tıbbi müdahale gerektiren durumlarda, hastanın uygun tedavisinin yapılabileceği sağlık kuruluşuna en hızlı şekilde ulaştırılması ve gereken müdahalenin zamanında yapılması hayati önem taşımaktadır. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu sadece Çaldırana ilçemize değil, gerektiğinde yakın ilçe ve köylerine ’de hizmet edecektir. Biz bu milletin en güzel hizmete layık olduğunu düşünüyoruz. İstiyoruz ki Türkiye’nin neresinde ne hizmet varsa Sağlık Bakanlığımız aynı hizmeti burada sağlamaktadır” dedi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi