Çaldıran Kayak Merkezi’nde kayak keyfi…

Van’ın Çaldıran İlçesi’nde bulunan kayak merkezinde kayak keyfi devam ediyor. Nisan ayına birkaç gün kalmasına rağmen yeterli kar yağışı olduğu için söz konusu kayak merkezinde yoğunluk sürüyor.

ÇALDIRAN 31.03.2021 13:37:16 0
Çaldıran Kayak Merkezi’nde kayak keyfi…
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Tesislerde kayak sporu yapanlardan biri de Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari. Yakın bir zaman dilimi içinde kayak tesislerindeki pistlerin uzatılacağını söyleyen Başkan Ensari, yeni teleferik sisteminin hayata geçeceğini de dile getirdi.
 Yakın bir zaman içinde kayak merkezinin büyütüleceğini ve merkeze yakın bir bölgede otelin yapılacağını söyleyen Başkan Ensari, “Yeni Kayak Merkezimiz 3 konsepti bir araya getiren bir alandır. Jeotermalle, kayak merkezi bugün Türkiye'de ve dünyada hiçbir yerde yan yana değil. Bugün birçok kayak merkezinin jeotermalle arasında 15-20 kilometre var. Fakat bizim kayak merkezimizde jeotermalle, kayak merkezi yan yana. İnsanlar burada kayak yaptıktan sonra, termal otellere girebilecekler. Hem spor için, hem şifa için gelecekler. Termal turizm ve kayak turizm aynı zamanda da sağlık turizmi bir arada olacak. Yeni kayak merkezimizi teleferik sistemiyle 9 kilometreye kadar çıkarabileceğiz” dedi.
 Çaldıran'da Nisan ayının başına kadar kayak yapılabildiğini belirten Başkan Ensari, "İlçemizdeki karın bir özelliği de var, oda kristaldir. Bazı kayak merkezlerinde şuanda kayak yapılamazken, Çaldıran'da kayabiliyoruz ve Nisan ayına birkaç gün kalmasına rağmen bu devam ediyor. Kristal karımızın parlaklığı bile gözümüzü kamaştırıyor. Buradaki amacımız termal kayak merkezimizi tanıtmak. Burada aynı zamanda kayakçılar yetiştiriyoruz. Uluslararası arenada Çaldıran'da kayak merkezi olduğunu ve kayakçıların da yetişebileceği, kayakçı şampiyonlarında çıkabileceği bir Çaldıran hedefliyoruz. Otelimiz Temmuz ayının sonunda inşallah bitecek. Otelimizde kaba inşaatlarımız bitti. Otelimiz Temmuz ayında halkımızın hizmetine açılacak. 50 ile 60 dönüm arasında bir konaklama alanımız olacak. Teleferik sistemiyle kayağı uzatacak 9 kilometrelik bir alan oluşturulacak. Burada aynı zamanda patent kayak da yapılacak" ifadelerini kullandı.
 Öte yandan kayak tesislerine çevre il ve ilçelerden kayak severlerin de geldiği belirtildi.
 Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş