ÇALDIRAN HALKI DARBEYE KARŞI KIYAM YÜRÜYÜŞÜ YAPTI

Van’ın Çaldıran ilçesinde bir araya gelen vatandaşlar, 15 Temmuz ABD destekli darbe girişimini protesto etmek amacıyla yürüyüş yaptı.

VAN 25.07.2016 17:21:03 0
ÇALDIRAN HALKI DARBEYE KARŞI KIYAM YÜRÜYÜŞÜ YAPTI
Tarih: 01.01.0001 00:00


15 Temmuz ABD destekli darbe girişimini protesto etmek amacıyla ilçede bulunan siyasilerin öncülüğünde gerçekleşen yürüyüşe, halk yoğun destek verdi. 

Çaldıran Ziraat Kavşağı’nda toplanan halk, Van Yolu Caddesine kadar yürüyüş yaptı. Yürüyüş sırasında kalabalık, sık sık tekbir ve salavat getirerek slogan attı. 

Yürüyüş sonunda STK ve siyasiler meydanda birer konuşma yaptı. Meydan bir konuşma yapan HÜDA PAR Çaldıran İlçe Başkanı M. Selim Çınarcı ise vahdet ve kardeşlik üzerine bir konuşma yaptı.
Çınarcı, “Türkiye de halk iradesine karşı yapılan darbeyi ve darbecileri, katliamlara seyirci kalanları, destek olanları kınamak için buradayız. Yaşanan zulümlere, gerçekleşen katliamlara, soykırımlara, darbelere, darbecilere, tetikçilere öfkemizi haykırmak, hakkı savunmak, batılı bitirmek için kıyamdayız. Dardayız, zordayız diyenlere, ‘Yanınızdayız’, ‘Sizdeniz’, ‘Sizinleyiz’ demek için buradayız. Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Laz yani dillerimiz veya mezheplerimiz farklı olsa da ruhen ve kalben biriz, beraberiz, birlikteyiz,  hep birlikte ses vereceğiz, zulmü hep birlikte bitirmek için buradayız.” şeklinde kalabalığa hitap etti.  

Bütün kötülükleri ancak Muhammed’i kardeşliğin bitireceğine inandıklarını dile getiren Çınarcı, “Bu Müslüman ülkede bu zulmü ve vahşeti, imanı idrakin ve Muhammed’i kardeşliğin bitireceğine inanıyoruz. Medet ALLAH diyoruz. Yardım Allah’tandır diyoruz. Ey 21. Yüzyılın Firavunu FETO ve darbeci cuntaları, biliyoruz ki; tetikçisiniz, kuklasınız, gaddarsınız, masum ve mazlumlara zulmeden birer zavallısınız. Mutlaka ama mutlaka yıkılacaksınız, zulümle abat olunamayacağını anlayacaksınız. Çünkü mazlumun arkasında; Çaldıran var, Ankara var, Kuyuya atılan kardeşi Yusuf’a el uzatan Diyarbakır var. Bütün mazlumların duası var ve duaları kabul eden ALLAH var.” şeklinde konuştu. 

“FETO TETİKÇİLERİ KATLETTİĞİ 246 MASUM İÇİN HESABA ÇEKİLECEK”

Cuntacıların katlettiği masun sivil halk için hesap vereceğini sözlerine ekleyen Çınarcı, “Baltacılarıyla, keskin nişancılarıyla masum bedenlere ölüm yağdıran katil FETO tetikçiliğini ve kuklalığını ispat adına katlettiği 246 halk için hesaba çekilecek. Gazapta yalnız olmayacaksınız, hangi sebeple olursa olsun masum insanların kanına giren, destek olan ve göz yuman herkes melundur. Sivil halka karşı silah kullanan, katliam uygulayıp masum insanların üzerine ölüm kusan insanlıktan çıkmıştır, insanlık suçu işlemiştir.  Evrensel hukuk, uluslararası sözleşmeler insanlığa karşı suçun cezasını ortaya koyuyor.” diye konuştu. 

“HAKKI ÜSTÜN TUTAN DİRİLİŞİMİZ BÜTÜN DÜNYADA YANKILANACAKTIR!”

Çınarcı, son olarak şu ifadeleri kullandı; “Haksızlık karşısında sesimiz, hak için direnişimiz, hakkı üstün tutan dirilişimiz bütün dünyada yankılanacaktır. Vahdet medeniyetinin müntesipleri olarak Çaldıran meydanında bizi yalnız bırakmayan, sesimizi artıran, sözümüze kıymet katan siz değerli kardeşlerime bütün Türkiye mazlumları adına teşekkür ediyorum.” dedi.

 Sunullah İlbay/Van Olay