Tarih: 30.04.2016 17:45

Büyükşehir kazandı ve ligde kaldı:3-0

Facebook Twitter Linked-in

Haber: M.Selim KURT

Van Büyükşehir Belediyespor maça Fatih Kaldan, Halil İbrahim Yazğılı, Rıdvan Okuş, Kadir Demir, Ali Kurt, Cuma Ali Üzüm, Bilal İsak, Medeni Bingöl, Uğur Yağmakan, Salih Tunar ve Baran Basut ilk11’i ile çıkarken, konuk ekip Manavgatspor ise sahaya İsmail Çetin, Fikret Sevilgen, Emre Topran, Şerif Doğan, Onur Özcan, Anıl Yıldırım, Feyyaz Belen, Halil Sağdaş, Kemal Bolat, Mustafa Dilek ve Ferhat Gerger ilk11’i ile çıktı.

Maça oldukça istekli başlayan Van Büyükşehir Belediyespor galibiyet için henüz ilk dakikalarda rakip kaleye yüklenmeye başladı. Maçın 28. dakikasında gelişen Van Büyükşehir Belediyespor atağında Kadir Demir topu filelerle buluşturdu. 1 - 0.

Dakikalar 36’yı gösterdiğinde ise yine ani gelişen Van Büyükşehir Belediyespor atağında Cuma Ali Üzüm güzel bir kafa golüyle takımını 2 - 0 öne geçirdi.

Maçın ilk devresi Van Büyükşehir Belediyespor’un 2 - 0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Maçın ikinci yarısında da yine oyunun kontrolü ev sahibi Van Büyükşehir Belediyespor’daydı. Bu kez 68. dakikada Baran Basut Van Büyükşehir Belediyespor’u 3 - 0 öne geçiren golü kaydetti.

Rahat bir maç çıkaran Van Büyükşehir Belediyespor oyunun son dakikalarında penaltı atışı kazandı. Topun gerisine geçen Baran Basut’un şutunu kaleci kurtarınca ev sahibi ekip 4. golden oldu.

Hakemin maçı bitiren düdüğünü çalmasının ardından bir kaç dakika Çorum Belediyespor - Körfez İskenderunspor maçının bitmesi beklendi. O maç da 1 - 0 ev sahibi Çorumspor’un üstünlüğü ile tamamlanınca sahada bayram havası oluştu. Taraftarlar ile futbolcular hep bir ağızdan tezahürat ederek ligde kalmanın sevincini yaşadı.

Haftanın maçlarının ardından Kastamonuspor 1966  2. lige yükselirken, Nigde Belediyespor, Bayburt Grup Özel İdare, Çorum Belediyespor ve Beylerbeyispor play-off’a kalan takımlar oldu.

Körfez İskenderunspor, Tavşanlı Linyitspor, Çine Madranspor ve Sandıklıspor ise ligden düşen ekipler oldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —