Bozkurt: Kalan üç maçımızı da kazanmak istiyoruz

Bozkurt: Kalan üç maçımızı da kazanmak istiyoruz

VAN 19.04.2024 11:30:00 0
Bozkurt: Kalan üç maçımızı da kazanmak istiyoruz
Tarih: 19.04.2024 11:32

 

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor, Çarşamba günü erteleme maçında sahasında konuk ettiği ve 1-0 geriye düştüğü maçta Ankaraspor'u 2-1 mağlup ederek, önemli 3 puanı hanesine yazdırmıştı. Maç sonrası değerlendirmelerde bulunan Teknik Direktör Ümit Bozkurt, şehre yakışır bir şekilde yollarına devam ettiklerini belirterek, kalan üç maçlarını da kazanmak için sahaya çıkacaklarını vurguladı.

2-1'lik Ankaraspor galibiyetinin ardından değerlendirmelerde bulunan Teknik Direktör Ümit Bozkurt, maçın son dakikasına kadar mücadele ederek, önemli bir maçtan daha galibiyetle ayrılmanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek, 72 saatte kazanılan 6 puanın çok önemli olduğunu söyledi.

Pazar günü sahasında konuk ettiği ve 1-0 geriye düştüğü maçta Altınordu'yu 2-1 mağlup eden Vanspor, Çarşamba günü erteleme maçında sahasında karşılaştığı ve yine 1-0 geriye düştüğü maçta Ankaraspor'u 2-1'le geçerek, zorlu bir virajı kayıpsız geçmesini bildi.

2-1'lik Ankaraspor maçı galibiyetinin ardından değerlendirmelerde bulunan Vanspor Teknik Direktörü Ümit Bozkurt, Vanspor'u hak ettiği noktaya getirmek için ellerinden gelen bütün gayreti sarf ettiklerini vurguladı.

"72 SAATTE 6 PUAN KAZANILMASI YARIŞA DEVAM EDİLMESİ ADINA ÇOK ÖNEMLİYDİ"

Son 72 saatte iki önemli maçı kayıpsız geçtiklerini belirten Bozkurt, "72 saate iki maç birden oynamak kolay değil. Maça iyi başlayıp, ilk yarı önde kapatmak istedik. Fakat duran toptan beklenmedik bir gol yedik. Bu gol futbolcularımızı biraz demoralize etti. Bu maçı kazanacağımıza inanmıştık. Kaybedeceğimiz hiç aklımızın ucundan bile geçmedi. Sonradan oyuna giren oyuncularımız, takım arkadaşlarına önemli bir enerji verdi. Maçı sonuna kadar kovalayarak, daha önceki maçlarda olduğu gibi bu maçta da son dakikaya kadar bırakmadık. Bu şehre yakışır bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Buradan maça gelemeyip bize dua eden, statta maçın son dakikasına kadar bize destek veren, terinin son damlasına kadar yiğitçe mücadele eden futbolcu kardeşlerimi, teknik heyeti ve yönetimi tebrik ediyorum. Bu süreçte öyle maçlar oynuyor ki kazanmadan diğer maçların bir önemi olmuyor. Altınordu ve Ankaraspor maçlarını 72 saatte oynadık. Bu 72 saatte 6 puan kazanılması yarışa devam edilmesi adına çok önemliydi" dedi.

"KALAN SON 3 MAÇIMIZI DA KAZANMAK İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Hafta sonu yine önemli bir maça çıkacaklarını belirten Bozkurt, "Şimdi çok iyi dinleneceğiz ve hafta sonu çok değerli, çok dinamik ve güçlü rakiple oynayacağız. İyi dinlenerek, rakibimize de saygı duyarak bu maçımızı kazanmak için sahaya çıkacağız. Beyoğlu takımı bu sene çok iyi işler yaptı. Tabii ki kazanmak için oynayacağız. Kalan son 3 maçımızı da kazanmak için sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Ahmet Eren ve Işık Kaan Arslan hafta sonu Altınordu karşısında büyük bir efor sarf ettiler. Onları bu maçta dinlendirmek istedim. Maçı 90 dakikaya yaymamız gerekiyordu. Yine uzun zamandır forma giymeyen Abdulcebrail her şeyini verdi. Furkan Saki yine her şeyini verdi. Takımımızdaki fiziksel süreci Ankaraspor maçında 90 dakikaya yaydık. Sonradan oyuna dâhil oyuncularımızla birlikte takımımız maçı yiğitçe çevirmesini bildi. Onları cani gönülden tebrik ediyorum. Bahattin Berke de uzun bir aradan sonra golle buluştu. Genç ve azimli bir futbolcu. Sinan Kurumuş sahayı daha iyi biliyor. Bugün Sinan Kurumuş'u da 90 dakika oyunda tuttuk. O da geçtiğimiz maç 90 dakika yine sahadaydı. Sinan'ın suskunluğu var ama onun saha içerisindeki mücadelesinden son derece memnunuz. Berke de çok çalışıyor. Bu goller de ona yakıştı. Bu tür maçlardan geçmek çok önemli. Onun geleceği açısından inşallah çok daha güzel olur. Bu takımda herkes oyunu çirkinleştirmeden, hakeme, rakip oyunculara müdahale etmeden oyunun içerisinde kalmaya çalışıyor. Biz de bu anlamda oyunu yaşıyoruz" diye konuştu.

"HAKEMLER BURAYA CESUR GELİYOR"

Hakem kararlarıyla ilgili kendisine yöneltilen soruyu da yanıtlayan Bozkurt, "Bende ilk yarıdaki Muhammed Ali Doğan'ın pozisyonu net penaltıydı. Ama hakem çok daha yakındı. Muhammed Ali topa dokunduktan sonra rakibi tarafından önemli bir darbeye maruz kaldı. Hatta oyuncumuzu ikinci yarının başında çıkarmak zorunda kaldık. Bence o penaltıydı ve verilebilirdi. Bizim birinci hedefimiz hakemlerle uğraşmak değil. Hakemler buraya güzel ve cesur geliyor. Gönül isterdi ki bu hakemlerimizin tamamı, cesaretlerini tüm maçlarda göstersinler. Bu cesaretlerinden dolayı da kendilerini tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ