Bölge hastanesine taşındı

Depremde ağır hasar alan ve sonrasında yıktırılan Van Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi şimdilerde Bölge Hastanesi bünyesinde hizmet veriyor

VAN 27.03.2012 13:39:10 0
Bölge hastanesine taşındı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ancak bir süre daha burada hizmet verecek olan Van Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi için Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi kampüsünde yeni bir bina yapılacak.
Depremin ardından kullanılamaz hale gelen Van Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi tamamen yıktırıldı. Burada verilen hizmet geçici olarak Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde verilmeye başlandı. Ancak buradaki yoğunluktan dolayı, Bölge ve Araştırma Hastanesi kampüsü içine yeni bir bina yapılarak Van Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi buraya taşınacak. Yaklaşık 2 yıl içinde yeni bir bina yapılarak Van Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi olarak kullanılması planlanırken, bu konuda çalışmalara başlandığı da öğrenildi.

ESKİ YER, 112 ACİL KOMUTA MERKEZİ OLACAK

Depremde ağır hasar alan ve yıktırılan Van Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi´nin yerine ise 112 Acil Komuta Merkezi´nin taşınacağı öğrenildi. Burada yapılacak yeni binanın 112 Acil Komuta Merkezi olarak kullanılacağı ve bunun için de çalışmalara biran önce başlanacağı kaydedildi.