Bir dönemlerin modern hastane binası çürüyor

Van'da deprem öncesi bölgenin en önemli hastanelerinden biri olan Medical Park Hastanesi'ne ait olan bina, son yedi yıldır çürümeye terk edilmiş durumda. Deprem sonrası kapılarına kilit vurulan ve çalışanları çıkarılan hastanenin bulund

VAN 23.08.2017 10:38:30 0
Bir dönemlerin modern hastane binası çürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van'da Ekim-Kasım 20111 tarihlerinde meydana gelen depremlerin ardından kapanan ilk yerlerden biri Medical Park Van Hastanesi oldu. Yaklaşık 400 kişinin çalıştığı hastane, depremi de mazeret göstererek kapanmıştı.

    Kale yolu üzerinde bulunan ve muhteşem hizmet binası ile herkesin takdirini kazanan Medical Park Hastanesi, kapandığı tarihten sonra da çeşitli iddialara göre yeniden hizmete açılacağı belirtilmişti.
    Milyonluk yatırımı ile bölgenin sağlığına ve ekonomisine büyük katkı sunan, ancak kapandıktan sonra birçok kişinin mağdur olduğu söz konusu hastane, kentte önemli bir hastanenin de ortadan kalkmasına yol açmıştı.

   BİNA ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ
   Uzun bir aradan sonra hastane binası adeta çürümeye terk edildi. Hastanenin hizmet binasında milyonluk cihazlar söz konusu markanın bulunduğu başka şehre taşınırken, yüzlerce kişi de işsiz kalmıştı.
    Son zamanlarda o binanın camlarının birçoğunun kırıldığı, hastane binasının çevresindeki eczaneler başta olmak üzere tüm iş yerlerinin kapandığı görülüyor. Daha önce hastane varken söz konusu alanın çok hareketli olduğunu belirten vatandaşlar ise, "Bir dönemler buradaki hastaneye ülkenin birçok bölgesinden, hatta yurt dışından bile hastalar geliyordu. Bu hastanelerde dört yüze yakın kişi çalışıyordu. Van'ın sağlığına büyük bir katkı sunuyordu. Deprem sonrası bu hastane kapandı. Yedi yıldır sürekli çeşitli iddialar gündeme geliyordu; açılacak diye. Ama hastane yeniden açılmadığı gibi, kentte hastanelerin de eksilmesine yol açtı.   Hastane çevresinde eczaneler, iş yerleri kapandı. Burada da birçok çalışan vardı. Yine burası bir dönemler çok hareketliydi. Minibüs hatları çok iyi çalışıyordu. Zaman zaman acil hasta olduğunda ticari taksiler de sürekli seferler düzenliyordu. Yani bu hastanenin kapanması dolaylı olarak başka sektörleri de olumsuz etkiledi. Bizler bu hastane binasının mutlaka yeniden değerlendirilmesini istiyoruz. Yazık günah, bina orta hasarlı veya ağır hasarlı ise, yıkılsın. Ama hafif hasarlı ise tadilattan geçirilip, başka bir hastanenin burada hizmet verilmesi için yetkililerin de mutlaka devreye girmesi gerekiyor" şeklinde yorumlarda bulundular.Bölge Gazetesi Haber Merkezi