Bilici'den DSİ'ye Ziyaret

Van'ın 'Büyük Su Projesi' çalışması hakkında bilgiler aldı.

VAN 15.02.2013 11:19:34 0
Bilici
Tarih: 01.01.0001 00:00

AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, DSİ 17. Bölge Müdürü Ahmet Kanık'ı ziyaret ederek yapımı devam eden Van'ın 'Büyük Su Projesi' çalışması hakkında bilgiler aldı.

Milletvekili Mustafa Bilici, beraberindeki AK Parti İl Başkan yardımcıları A. Hekim Karabıyık, Şevket Yaşin ve Cemal Hasar ile birlikte DSİ 17. Bölge Müdürü Ahmet Kanık'ı makamında ziyaret etti. Kurumun faaliyetleri ve 115 milyon liralık maliyetle yapımı devam eden ve Van'ın 50 yıllık su sorununu çözecek olan Gürpınar-Şamran 2. İshale Hattı çalışmaları hakkında AK Parti heyetini bilgilendiren Bölge Müdürü Ahmet Kanık, "Şu ana kadar projenin yüzde 30 kısmı tamamlandı. Kamulaştırmalar da hızlı bir şekilde yapılarak çalışmaların önü açıldı. Bazı lokal sorunlar oluşsa bile bunların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. 2013 yılı içerisinde Van'ın büyük su projesinin yapımı tamamlanacak" dedi.

Bilici ise, Van'ın 50 yıllık su sorununu çözecek olan ve AK Parti hükümetinin kentte yaptığı bu yatırımın büyükşehrin içme suyu geleceğini de şimdiden teminat altına aldığını söyledi. Van için çok elzem bir proje olduğunu ve bu yıl içinde tamamlanacak olmasının da ayrı bir sevindirici gelişme olduğunu dile getiren Bilici, çalışmalarından ötürü Kanık'a ve personeline teşekkür etti. - Van