Berge: Hedefimiz memlekete hizmet etmektir

Berge: Hedefimiz memlekete hizmet etmektir

İPEKYOLU 12.02.2024 10:29:00 0
Berge: Hedefimiz memlekete hizmet etmektir
Tarih: 12.02.2024 10:31

Ak Parti'den İpekyolu Belediye Başkan Adayı İsa Berge, amaçlarının hizmet olduğunu söyleyerek, "Derdimiz koltuk değil. Üç koltukta başkandık zaten. Belediye başkan adayı olmamızın tek bir gerekçesi var, o da halkımıza, memleketimize hizmet etmektir. İnanın bir belediyeyi yönetmek bilindiği gibi zor değildir. Sorunları yakinen biliyoruz, çözüm yolları da bellidir. Ekip halinde çalışıp, hizmet edeceğiz" diye konuştu.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere bir buçuk ay gibi bir süre kaldı. Siyasi hareketliliğin arttığı Van'da, belediye başkan adayları da kazanmaları halinde yapacakları hizmetleri basın aracılığıyla kamuoyuna anlatıyor.

Gazetecilerle bir araya gelen Ak Parti'nin İpekyolu İlçe Belediye Başkan Adayı İsa Berge, esnaf odaları başkanlığı yapmasının avantajıyla, sorunları çok iyi bildiğini, çözüm yollarına da uzak olmadıklarını dile getirdi.

Elite World Van Hotel'de gerçekleşen basın ile tanışma ve değerlendirme programına; İpekyolu Belediye Başkan Adayı İsa Berge'nin yanı sıra; İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan, Kadın Kolları Başkanı Suzan Türkoğlu, Gençlik Kolları Başkanı Sedat Avcı, Tanıtım ve Medya Başkanı Burak Gültepe, partililer ve gazeteciler katıldı.

KUŞAN: KAZANMAK İÇİN HEP SAHADA OLACAĞIZ

Kahvaltılı basın toplantısında ilk sözü alan İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan, İsa Berge'nin ilçede kazanacak isimlerden biri olduğuna inandıklarını belirterek, kendisine başarılar diledi. Kuşan, yerel seçimlere kadar sahada en yoğun şekilde çalışacaklarını ve İpekyolu'nu 'Ak Belediyecilik' ile buluşturmak için gayret göstereceklerini dile getirdi. Kuşan, yaklaşık 10 gün önce vefat eden Gazeteci Murat Çurku'yu da rahmetle andı.

Daha sonra söz alan İpekyolu İlçe Belediye Başkan Adayı İsa Berge, sözlerine Gazeteci Murat Çurku'yu rahmetle anarak başladı.

BERGE: GAZETECİLERİN DEĞERLENDİRMELERİ BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Davetlerine icabet eden gazetecilere teşekkür eden Berge, "Yıllardır meslek kuruluşlarında görev yaptım. Sizlerle sürekli bir araya geldik. Benim halen esnaf odaları başkanlığı görevim devam ediyor. Kıymetli basın mensupları şehri sizler bizden daha iyi biliyorsunuz. İlçemizin de sorun ve sıkıntılarına sizler daha fazla şahitlik ediyorsunuz. Bugünkü toplantımızın asıl amacı tanışmak ve sorunları masaya yatırıp istişare yapmaktır. Siz basın mensuplarının da görüşleri ve değerlendirmeleri bizler için çok önemlidir" dedi.

Tüm olumsuzlukları bir tarafa bırakarak Van ve İpekyolu için neler yapılacağı konusunda kafa yoracaklarını anlatan İsa Berge, "Sizin fikirleriniz olmazsa, bizim de eksikliklerimiz olur. Umarım bugünkü toplantımızda gazetecilerin de gözüyle sorunları konuşacağız" ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Berge, "Kendimize göre altyapımız hazır. Projelerimizi de yakın süreçte açıklayacağız inşallah" dedi.

"ESNAF SORUNLARI İLE İLGİLİ SÜREKLİ BELEDİYELERE GİDİP GELİYORDUM"

Ak Parti'den İpekyolu Belediye Başkan Adayı olmasının sürpriz olup olmadığını, siyasete iktidar partisinden atılma gibi bir hayalinin olup olmadığı ile ilgili soruyu yanıtlayan Berge, "Beni belediye başkan adaylığına iten süreçler oldu. Yıllardır esnaf odaları başkanlığı yaptım. Zabıta kadar kimse benim kadar belediyeye gidip gelmedi. Belediyelerin önce görmezden geldiği, sonra tamamlandıktan sonra ceza kestiği yerler oldu. Yine tente cezalarından dolayı defalarca esnafların hakkını savunduk. Bu durumlar bizi belediye başkan adaylığına itti. İnanın benim amacım hizmettir. Vatandaşlarımıza da seçimlerde hizmete oy vermelerini istiyorum. Hedefimiz, memleketimize, halkımıza hizmet etmektir. Benim üç koltuğum vardı. Derdim koltuk olsaydı, buraya gelmezdim" ifadelerini kullandı.

"BELEDİYENİN HİZMET BİNASI YOKKEN, FARKLI HİZMETLERE YÖNELMEK YANLIŞ"

Her hizmetin değerli olduğunu, ancak yapılması gereken acil hizmetler olduğunu vurgulayan Berge, "Belediyemizin şu an hizmet binası yok. Kalkıp gençlik hizmetleri kuruluyorsa bu yanlıştır. Gidersiniz Gençlik Spor Bakanlığı ile görüşüp o tür hizmetleri onların kaynağıyla yaparsınız. Yine mesela 'a' şahsı şehrin bir ucundan gelip İpekyolu'nda belediye başkanlığı görevini yapıyor. Bizler tüm ilçeyi adım adım biliyoruz. İnanın bu kuvveti kendimde bulmasaydım, aday olmazdım. Belediyeyi yönetmek zor değildir. Gideceğiz, halkın sorunlarını onlardan öğrenip, çözmek için gayret göstereceğiz. Belediyeyi yönetmek için Allah'tan korkup kaynakları doğru harcarsak, bu işi hallederiz" dedi.

"KÜSKÜNLÜKLERİ GİDERMEK İÇİN GAYRET GÖSTERECEĞİZ"

Ak Parti'den küsenler olduğuyla ilgili soruyu yanıtlayan Berge, "Geçmişte de küskünlükler oldu. Bunu biliyoruz. Bana görev tevdi edildikten sonra, partiden küsenler beni arayıp, küskünlükleri bir tarafa bırakacaklarını söylediler. İnşallah bizler de küskünlükleri gidermek için gayret göstereceğiz" dedi.

Süreç içerisinde kazanmaları halinde esnaflar ile ilgili de adımlar atacaklarını anlatan Berge, "Büyükşehir belediyesini de kazanmamız halinde esnaflarla ilgili bir daire başkanlığı veya birim kuracağız. Çünkü onların sorunlarını en iyi bilenlerden biriyim. Çözüm için de ne yapılacağını biliyorum. İlçemizde kronikleşen ve birçok kişinin yakinen bildiği sorunlar da ortada. Bunların çözümü için gayret göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan da programın sonlarına doğru katılarak, kısa bir değerlendirme yaptı.

Kendisinin de İpekyolu bölgesinde görevli olduğunu anlatan Orhan, "Başkana destek amaçlı buradayız. İsa Berge'yi sizler iyi tanıyorsunuz. Kendisi kıymetli bir isim. Belediye başkanı halka hizmetkâr olmaktır. İnşallah İsa Berge de güzel çalışmalar yapacaktır" diye konuştu.

Olgulardan ziyade, algıların da bazen seçimlerin kazanılmasında bir etken olduğunu vurgulayan Gülşen Orhan, "Biz, 'kazanacağız' diye yolu çıktık. Tedbiri de elden bırakmayacağız. Güzel hizmetler yapmak için gayret göstereceğiz" dedi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: BİŞAR ULUTAŞ