Tarih: 05.12.2012 14:15

Belediyeden Ses Seda Yok

Facebook Twitter Linked-in

Van merkez Abdurrahman Gazi Mahallesi Kullar Sokakta patlayan su borusundan çıkan sular yaklaşık bir aydır küçük bir dere gibi akıyor.

 

Mahalle sakinlerinden bazıları konunun ilgililerine birebir şahsi cep numaralarından ulaştıklarını, kendilerinin konuyla ilgileneceklerini söylemelerine rağmen bir aydır hiç kimsenin bu sorunla ilgilenmediğini söylediler.

 

İsminin verilmesini istemeyen bir mahalle sakini ise, "Çöpleri almak için her gün belediyenin arabası bu sokaktan geçiyor. Bu küçük dereyi görmüyorlar mı? Bu boşuna akan suyun hesabını kim verecek acaba? Depremlerden sonra 100-200 TL`lik su faturaları yazmayı biliyorlar da bu patlağı yapmayı niye bilmiyorlar." dedi.

 

Mahalle sakinleri sorunu yetkililere ulaştırmak için 185 su arızayı onlarca defa aradıklarını fakat telefonlara cevap verilmediğini söylediler. Ayrıca belediyenin Su ve Kanalizasyon Servisi`nin numarası olan 0432 216 73 48 numaralı telefonun ise daha çalmadan meşgule düşürüldüğünü söyleyerek bu duyarsızlığa adeta isyan ettiler. (Mahmut Aytekin-İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —