Tarih: 18.03.2014 15:58

BDP İl Başkanı İtah

Facebook Twitter Linked-in

BDP Van İl Başkanı Musa İtah, kentte seçim çalışması yürüten partiler arasında yaşanan gerginliğe ilişkin, "Siyasi çalışmasından dolayı hiç kimsenin saldırıya uğramasına gönlümüz razı olmaz. Herkes kendi demokratik siyasetini yapmalı" dedi.

BDP İl Başkanı İtah, 30 Mart'taki yerel seçimler öncesi Van'da seçim çalışması yürüten partilerin uğradığı saldırılarla ilgili basın açıklaması yaptı.

Van için çok önemli bir seçimin arifesinde olduklarını ve bu seçimin siyasi partilerin geleceğini belirleyeceğini vurgulayan İtah, seçim kampanyaları sırasında zaman zaman gerginlikler yaşandığını anımsattı.

İtah, daha önce yaptıkları etkinlik, toplantı ve mitinglerde demokratik olmayan bir gerginliğin kendilerinden kaynaklanmayacağını bildirdiklerine değinerek, "Bu, çözüm sürecinden kaynaklı bizim birinci hassasiyetimizdir. Bu sürecin hayatiyeti açısından bizim için en öncelikli konular arasındadır. Hatta seçimlerden bile daha önemli ve seçimlere kurban edilemeyecek önemde bir süreçtir. Ancak seçimin coşkusu, heyecanı, zaman zaman patlaklar da vermektedir. Bunların da abartıldığını, yine gerçeklere dayanmayan iftira kampanyalarıyla, özellikle partimizin karalanmaya çalışıldığını belirtebiliriz. Bize yapılan eleştiriler zaman zaman iftira boyutuna ulaşmaktadır" dedi.

Önceki haftalarda basında yer alan "kadınların darp edildiği" yönündeki haberin gerçeği yansıtmadığını savunan İtah, darp edildiği ileri sürülen kadın ile görgü tanıklarının ifadesi ve güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerden herhangi bir darp olayının yaşanmadığının anlaşıldığını ifade etti.

"Siyasi çalışmasından dolayı hiç kimsenin saldırıya uğramasına gönlümüz razı olmaz. Herkes kendi demokratik siyasetini yapmalı" diyen İtah, kendilerine haber verilmesi durumunda saldırıları engellemeye çalışacaklarını dile getirdi.

İtah, siyasi çalışmaların barış ortamında sürmesini istediklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu konuda da biz duyarlı olunması çağrılarını yapıyoruz. Bizden taraf hiç kimseye bir saldırı olmamıştır. Olan saldırıları da önleme, engelleme anlamında üzerimize ne düşerse yaparız. Bizim tabanımıza çağrımız şudur. Biz sıkça baskılara maruz kaldık ve demokratik çalışmalarımız engellendiği için başkalarının çalışmalarının engellenmesinden hoşnut olmayız, olamayız. Burada birileri seçim ortamını germeye çalışırsa karşısında en duyarlı olması gereken, barış ortamını koruması gereken yine biziz. Biz de saldırıları kınıyoruz. Biz kesinlikle gerginlik politikasından yana değiliz. Van'da seçimin en demokratik ve en sakin şekilde geçeceğini düşünüyoruz."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —