Başkan Say'dan ses getiren projeler

Başkan Say'dan ses getiren projeler

EDREMİT 24.02.2024 11:03:00 0
Başkan Say
Tarih: 24.02.2024 11:05

Edremit Belediye Başkanı ve aynı zamanda Belediye Başkan Adayı İsmail Say, proje lansman toplantısında yeni dönemde seçilmesi halinde gerçekleştireceği çalışmaları anlattı. Slayt sunum ile anlatılan 36 proje, davetliler tarafından alkış aldı. Başkan Say, yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunu ifade etti.

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Double Tree By Hilton Van Oteli'nde 'Yeni Yüzyılda Edremit Projeleri'nin tanıtımını yaptı. Çok yoğun bir katılımın olduğu programda konuşan Ak Parti'li Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, kazanmaları halinde 36 yeni projeyi hayata geçireceklerini dile getirdi.

Programda ilk sözü alan Ak Parti Edremit İlçe Başkanı Kenan Öndil, Ak Parti belediyeciliğinin ülkede ses getirdiğini söyleyerek, Başkan Say'a destek istedi.

Daha sonra söz alan Ak Parti İl Başkanı Emre Güray, inançlı olduklarını ve kazanacaklarına inandıklarını dile getirdi.

GÜRAY: HİZMET DENDİ Mİ, AKLA AK PARTİ GELİR

Hizmet dendiğinde akla Ak Parti'nin geldiğini anlatan Ak Parti İl Başkanı Emre Güray, "Hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum. Bugün de Edremit Belediye Başkanımız ve aynı zamanda yeni dönem için aday olan İsmail Say'ın proje lansman toplantısına katıldı. Bildiğiniz gibi projelerin gerçekleştirilmesi sadece belediye bütçeleriyle olmuyor. Hükümetten de destek alınması lazım. Bundan önce güzel çalışmalar yapıldı. İnşallah bundan sonra da Edremit'te yarım kalan çalışmalar gerçekleşecektir. Bugünkü proje lansmanında Başkanımız görevde bulunduğu süre zarfında yaptığı çalışmaları anlatacaktır. Yeni dönemde ise yapılacak olan çalışmalar dile getirilecektir. Hizmet dendi mi akla Ak Parti gelir. Çünkü Ak Parti hizmet ile anılıyor. Bu açıklanacak projelerin de tümünün gerçekleşeceğine yürekten inanıyorum. Bir kez daha katılımlarından ötürü herkese teşekkür ediyorum. 31 Mart 2024 gecesinde inşallah zafer elde edeceğiz" ifadelerini kullandı.

ARVAS: ŞEHRİMİZE BİRLİKTE SAHİP ÇIKALIM

Daha sonra söz alan Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdulahat Arvas, katılımlarından dolayı davetlilere teşekkür etti. Arvas, kenti birlikte geliştirme adına çalışma yapılması gerektiğini söyleyerek, "Bu şehri birlikte geliştirelim. Kentimize sahip çıkmak için sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Sizlerle birlikte iş yapacağız, şehrimize sahip çıkacağız. Son zamanlarda yoğun bir telefon trafiği yaşanıyor. Ulaşamadıklarımdan özür diliyorum. Milletvekili dönemimde de elimden geldiğince kim beni aramışsa, ulaşmaya gayret gösterdim. Çünkü makamlar hepsi geçicidir. Samimiyetle ihlasla çalışmaya devam edeceğiz. Kendimize, memleketimize, partimize leke getirecek bir iş yapmadık. Kim ne derse desin, yanlışa bulaşmadık. Van'ı bu sefer Ak Parti belediyeciliği ile buluşturmak için çabalayacağız" dedi.

"TÜKÜRÜĞÜNDE DEVLETİ, HALKI BOĞACAĞINI SÖYLEYENLERDEN HAYIR GELMEZ"

DEM Parti'nin Büyükşehir Adayı Abdullah Zeydan'ı isim vermeden eleştiren Abdulahat Arvas, "Gittiğimiz her yerde Van'ı yabancılara ve kaos çıkarmak isteyenlere teslim etmememiz gerektiğini söylüyorlar. Birçok kişi de bize 'Merak etmeyin biz Van'ı yabancılara teslim etmeyeceğiz' diyor. Tükürüğünde devleti boğan, halkı boğan, halka hakaret edenlerden bize hizmet gelmez. Biz boğma işiyle, öldürme işiyle konuşanlara fırsat vermeyeceğiz. İnşallah daha önce küsen seçmenler de sandığa giderek oyunu kullanacak ve hizmete oy verecek. Sandıkta üç tane oy kullanacağız. Belediye encümenlerine, ilçe belediyelerine ve büyükşehir adayına. Güçlerimiz birleşsin ve cumhurbaşkanımız da arkamızda olsun istiyoruz. İnşallah projelerimizde halkımızın ve şehrimizin yanında olacağız. Allah yar ve yardımcımız olsun" diyerek sözlerini tamamladı.

Edremit'te beş yıllık süre zarfında yapılan çalışmalar slayt sunum eşliğinde davetlilere izlettirildi.

BAŞKAN SAY: YAPTIKLARIMIZ, YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATI

Alkışlar arasında kürsüye çıkan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, önce yaptığı hizmetlere kısaca değindi, daha sonra yeniden seçilmesi halinde gerçekleştireceği 36 projeyi tanıttı.

2019 yılında göreve geldikten kısa süre sonra tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgınının olduğunu, bu salgına rağmen hizmetleri aksatmama adına çalışma yürüttüklerini söyleyen Başkan Say, "5 yıllık süre zarfında çok güzel hizmetlere imzalar atıldı. Bu hizmetlerin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Edremit'in görünen ve görünmeyen yönlerine dikkat çekmek istiyorum. Kıymetli misafirler Edremit sadece sahillerin olduğu bölümden ibaret değil. Oldukça geniş bir coğrafyaya sahip. Son yıllarda nüfusu 130 bini geçen bir kent konumunda. Bakın defalarca kanalizasyon sorunu raflardan inmiş, ama yine raflara kaldırılmıştır. Altyapı işini yapmak risktir. Görünmeyen hizmettir. Ama biz kanalizasyon işini tamamlamak için yoğun gayret gösterdik ve bu sorunu çözdük. Asfalt çalışmalarından, parke taşı çalışmalarına, yeşillendirme çalışmalarından yeni park çalışmalarına birçok hizmet gerçekleştirdik. Halkımız yapılan hizmetlere şahittir. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır" diye konuştu.

BAŞKAN SAY, 36 PROJEYİ SLAYT SUNUM EŞLİĞİNDE ANLATTI

Daha sonra seçilmesi halinde yapılacak çalışmaları anlatan Başkan ve Başkan Adayı İsmail Say, en çok önemsedikleri projelerin başında teleferik projesinin geldiğini belirtti. Başkan Say, ön etüdünün tamamlandığı teleferik projesi ile Eski TOKİ olarak bilinen Erdemkent Mahallesi'ndeki Millet Bahçesinden sahile kadar teleferik projesinin hayata geçirileceğini ifade etti. Söz konusu projenin 2019 döneminde yapılması için çalıştıklarını, ancak yetkisel bazı sıkıntıların meydana geldiğini ifade eden Say, bu projenin turizm yönünün de ağır bastığını söyledi.

Havaalanı kavşağında bulunan DSİ'ye ait arsanın millet bahçesine dönüştürüleceğini anlatan Başkan Say, "Devlet Su İşleri arsasını halkımızın hizmetine sunacağız. Bu konuda emeği geçen Sayın Valimiz ve İl Başkanımıza da teşekkür ediyorum" dedi.

Eski ve Yeni TOKİ konutları arasındaki vadinin üzerine modern bir köprü kurulacağını söyleyen Say, söz konusu çalışmanın; hem ulaşım, hem turizm amaçlı bir çalışma olduğunu anlattı.

Edremit ile Van arasında deniz otobüsü seferlerinin başlayacağını belirten Başkan Say, söz konusu projeyi Büyükşehir ile organize olarak gerçekleştirmeyi planladıklarını anlattı. Sahil Bandı projesinin ikinci etabını da hizmete sunacaklarını ifade eden Say, "Bu projeyi daha önce de yapabilirdik. Ama öncelik sırası başka işlerdeydi. Acil olan işleri yaptık, inşallah bu projeyi de yeni dönemde yapmak nasip olur" diye konuştu.

SEYİR CAM TERASI TURİZME BÜYÜK KATKI SUNACAK

Edremit'te seyir cam terası projesini hayata geçireceklerini ifade eden Başkan Say, "Edremit'e güzel bir seyir cam terası projesini armağan etmek istiyoruz. Edremit'i cazibe merkezi yapacağımız bu projenin alt yapısı tümüyle bitmiş durumda" dedi.

İlçede kentsel dönüşüm projesinin hayata geçeceğini söyleyen Başkan Say, ilk etapta bin konut inşa edeceklerini, modern konutların uygun fiyatlarla halkın hizmetine sunulacağını ifade ederek, bunların hayal olmadığını hatırlattı.

Edremit'te oteller projesinin hayata geçirileceğini ve turizme büyük katkı sunulacağını söyleyen Başkan Say, yeni yerleşim alanlarındaki alt yapı sorununun da tümüyle tamamlanacağını ifade etti.

İlçede 30 kilometrelik bisiklet yolu, TOKİ mahalleleri arasında ücretsiz ring seferlerinin düzenleneceğini müjdeleyen Başkan Say, küçük sanayi sitesi, Edremit bulvarı ve yeni yolların hizmete açılacağını belirtti.

Edremit'te yaşayanların bazen küçük bir kıyafet veya başka bir malzeme almak için Van'a kadar gitmek zorunda kaldığını söyleyen Belediye Başkanı İsmail Say, TOKİ AVM ve Yaşam Merkezi projesi ile bunun tarih olacağını ifade etti.

İlk etapta 10 bin kişiye istihdam oluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Say, kariyer merkezi projesi, yeni iş yeri kuranlara 100 bin TL destek, üniversite öğrencilerine bin 500 TL katkı sunmayı planladıklarını anlattı.

Dullara, yetimlere ve emeklilere 2'şer bin TL destek sunacaklarını ifade eden Başkan Say, kültür sanat akademisi kuracaklarını, ilçeyi gastronomi merkezi haline dönüştüreceklerini, festivallerin de artırılacağını açıkladı. Say, Kadın spor merkezi, anne kart, öğrencilere kırtasiye desteği, YKS ücretlerinin karşılanacağını belirterek, kaynak kitap desteği, evlenecek çiftlere düğün salonu projesini de hayata geçireceklerini ifade etti.

Diğer projeler ise; Engelli Misafirhanesi, Edremit'i Beraber Yöneteceğiz Projesi, Emekli Lokali Projesi ve 300 Bin Fide Desteği olarak açıklandı.

Programa; Ak Parti'nin diğer ilçe belediye başkan adayları, önceki milletvekilleri, STK temsilcileri ve yaklaşık bin davetli katıldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: BİŞAR ULUTAŞ