Başkan Gülaçar'dan Esendere Gümrük Kapısında Yaşanan Olaya Sert Tepki

Büro Memur Sen Van Şube Başkanı Mahmut Gülaçar Esendere sınır kapısında görevlerini yapmaya çalışan Gümrük memurlarına yönelik saldırıyı sert bir açıklama ile kınadı.

VAN 13.09.2022 08:52:00 0
Başkan Gülaçar
Tarih: 13.09.2022 08:53

Gülaçar yaptığı yazılı açıklamada, “Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Esendere Gümrük Kapısında günü birlikçi olarak tabir edilen yolcuların eşya ve valiz araması sırasında görevini zor şartlarda yerine getirmeye çalışan Gümrük çalışanlarımıza yönelik yapılan fiili saldırıyı kınıyor; buradan çalışanlarımızın yanında olacağımızı beyan ediyoruz.  Ülkemizin zor bir süreçten geçtiği Covid-19 salgını sürecinde gece-gündüz demeden can siperane bir şekilde çalışan gümrük muhafaza memurlarına TIR şoförleri tarafından küfürler edilmesini, yollarının kesilerek darp edilmesini, günü birlik geçen yolcular tarafından  ağır küfür edilmesini şiddet olarak değerlendiriyor, bu olayı şiddetle kınıyoruz.” dedi.

“Kamu kurumlarında çalışanlar için yasal düzenlemeler gerçekleştirilmeli”

Gülaçar açıklamasının devamında, “Geçtiğimiz yıllarda da bu tür olayların gerçekleştiğini, muhafaza memurlarının yollarının kesilerek darp edildiğini anımsatan Gülaçar , “Sağlık çalışanlarının yaşadığı şiddet olaylarından korumaya yönelik geçtiğimiz günlerde yasal düzenleme yapılarak cezalar yarı oranda arttırılmıştır. Ticaret Bakanlığı çalışanları ve diğer kamu kurumlarında çalışanlar için de bu tür yasal düzenlemeler gerçekleştirilmeli, cezai yaptırımlar arttırılmalıdır. Devletin işini yapan devlet memurlarına yönelik şiddet, nefret, hakaret, küfür, darp ve görevi yaptırmama olayları artık son bulmalıdır.” ifadelerini kullandı.

“Olayın takipçisi olacağız”

Olayın takipçisi olacaklarını belirten Gülaçar, “Saldırganların fiziksel ve sözlü şiddet uygulamalarından oluşan fiili durum açıkça suç olduğunu ifade eden Gülaçar şunları söyledi: "Evlerine ekmek götüren memurlara yönelik şiddetin önüne geçmek için gerekli yasal düzenlemelerin acil olarak gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Büro Memur-Sen olarak çalışanlarımızın her daim yanında olduk ve bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bu tür  nefret ve görevi yaptırmama olaylarının peşini bırakmayacağız ve takipçisi olacağız.” Şeklinde konuştu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi