Başkale’de mahalle yolları sıcak asfalta buluştu

Van Büyükşehir Belediyesi, Başkale ilçesinde 25 kilometre yol ve asfalt çalışması yapıyor.

BAŞKALE 8.11.2022 11:02:00 0
Başkale’de mahalle yolları sıcak asfalta buluştu
Tarih: 08.11.2022 11:11

Van Büyükşehir Belediyesi, Başkale ilçesinde 25 kilometre yol ve asfalt çalışması yapıyor. 9,5 kilometrelik Yukarı Darıca ile 11 kilometrelik Çakırdoğan-Işıklı grup yolu tamamlanırken, 4,5 kilometrelik Belencik Mahalle yolunda ise çalışmalar devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Başkale ilçesindeki yol ağını daha konforlu ve güvenli hale getirmek için yoğun bir çalışma yürütüyor. 13 ilçede olduğu gibi Başkale’de de hummalı bir çalışma yürüten Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, ilçeye bağlı 4 mahalle yolunu daha sıcak asfalta kavuşturdu.

Ekipler, kent merkezine yaklaşık 160 kilometre, ilçe merkezine ise 40 kilometre uzaklıkta bulunan Yukarı Darıca mahalle yolunda yarma, dolgu, genişletme, yol altyapısı çalışmasının ardından sıcak asfalt serimiz yapıldı.

Mahalle yollarının daha önce toprak yol olduğunu belirten Yukarı Darıca Mahalle Muhtarı Selahattin Doğan, “Yollarımız daha önce toprak olduğu için ulaşımda sıkıntı yaşıyorduk. Gerek öğrencilerimiz gerekse mahalle sakinleri olarak bizler yazın toz, kışın ise çamurdan dolayı sorun yaşıyorduk. Büyükşehir Belediyemize müracaat ettik. Mahalle yolumuz programa alındı ve bu yıl yolumuz asfaltlanıyor. Yapılan çalışmalarla mahalle yolumuz çok güzel oldu. Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Ayrıca sezon başından bu yana ilçede yoğun bir çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi ekipleri, asfalt çalışmalarının yanı sıra stabilize, genişletme, reglaj, kutubaks gibi yol altyapı çalışmalarını da sürdürüyor.