Başkale’de kermes düzenlendi

Başkale İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle kadınlar tarafından kermes düzenlendi.

VAN 16.04.2015 16:27:24 0
Başkale’de kermes düzenlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00
Başkale Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Kutlu Doğum Haftası’nın etkinliklerinden biri de kadınların açtığı kermes oldu.
İlçenin Tepebaşı Mahallesi’nde bulunan REM Halı Saha tesislerinde düzenlenen kermesin açılışına Başkale İlçe Müftüsü Mehmet Zeki Serdaroğlu, İlçe Emniyet Amiri Umut Ünlütürk, DBP İlçe Başkanı Senar Yeşilırmak ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 Kermes açılışında konuşma yapan İlçe Müftüsü Serdaroğlu; “Peygamber Efendimizin Kutlu doğumunun 1444. yılı münasebetiyle bugün burada kermes düzenledik. Hafta içi de etkinliklerimiz devam edecek. Bu sene Kutlu Doğumun teması Hz. Peygamber Efendimiz, din ve samimiyeti. Kermesler bizim insanımızın kaynaşmasına, dayanışmasına ve yardımlaşmasına vesile oluyor. Bunun için biz bunu bir fırsat olarak görüyoruz. Her kesimin her köyümüzün bu kermesin düzenlenmesinde katkısı var. Kermesimizin geliri de öncelikle camii ve öğrencilerimize gidecek” dedi.
Düzenlenen etkinlikte kadın ve erkekler ayrı bölümlere otururken, halka yönelik İlahi ve kaside dinletisi sunuldu. Daha sonra Doç.Dr Abdurrahman Candan konuşmacı olarak konferans verdi.

Bölge:  Zafer Tayfur